Москов: Държавата дава допълнително възнаграждение на лекарите от Спешното

  • 12 април 2016 13:24

  • 1946
  • 0
Москов: Държавата дава допълнително възнаграждение на лекарите от Спешното
© Булфото

Държавата ще гарантира на лекарите от спешните приемни отделения към болниците допълнително възнаграждение 1500 лева на месец, а на медицинските сестри по 900 лева, съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването д-р Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Той посочи, че договорът за допълнителното заплащане е подписан днес и влиза в сила със задна дата от 1 януари тази година.
Москов уточни, че става дума за държавна гаранция извън договорите, които ръководствата на отделните болници ще сключат с работещите в спешните приемни отделени, предаде БТА.

Според министъра това е част от комплексната политика в сферата на здравеопазването на мнозинството и на правителството.
Стратегическа цел на Министерството на здравеопазването е статутът на болниците като търговски дружества да бъде премахнат, заяви министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

По думите му все още няма публичен план как може да бъде реализирана идеята, тъй като на дневен ред е решаването на проблема с натрупаните дългове на лечебните заведения, които възлизат на стотици милиони левове.

Министър Москов посочи, че е крайно време лекарите да се разделят от търговците. За лекарите трябва да има добро възнаграждение и достойни условия за работа, а за търговците да се грижи невидимата ръка на пазара, отбеляза той.

Във Велико Търново министърът присъства на откриването на ремонтираните акушеро-гинекологично и неонатологично отделение към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", на стойност близо 500 хиляди лева, осигурени от Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1946 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини