Маргарита Попова: Не трябва да обръщаме внимание на чужди политици

  • 11 април 2016 13:11

  • 1711
  • 3
Маргарита Попова: Не трябва да обръщаме внимание на чужди политици
© Булфото/Архив

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи критика към българските власти, че мълчат за изказванията на турски политици на учредителната конференция на партия ДОСТ.

В Кърджали Попова изрази недоумение как от Президенството и от Външното министерство няма реакция по този въпрос, предаде БНР.

Повод за критиката станаха думите на заместник председателя на турската Партия на националното движение Самир Ялчън, че където и да се говори нашият гласов флаг - турският език - това място за нас е част от нашата Родина. Според Попова, не трябва да обръщаме внимание на чужди политици, дори те да се чувстват наследници на бивши империи.

По-важно е да защитим правата и интересите на българските граждани, включително и на присъствалите на учредителното събрание на ДОСТ, каза вицепрезидентът. В Кърджали тя коментира и различната натовареност на съдилищата у нас. В едни има по 12 дела на месец, а в други много повече.

Според нея, реформата трябва да се направи така, че да облекчи най натоварените. Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на беше в езиковата гимназия, където даде началото на уроци по демокрация и право. Инициативата е на Германската фондация за международно правно сътрудничество.

Последвайте канала на

Novini.bg
1711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2016.04.11 | 22:19

3
Много вредна червена змия.

2016.04.11 | 20:29

2
ТАЯ БАБА комунистическа ОТ КЪДЕ СА И МИЛИОНИТЕ ???????????????????????????????????????

2016.04.11 | 19:13

1
Крюела,ти си последният човек,който може да бъде морален съдник на друготе!

Добави коментар

Водещи новини