Ген. Тонев: Насилието над лекари е позор за страната

  • 07 април 2016 09:10

  • 1123
  • 3
Ген. Тонев: Насилието над лекари е позор за страната
©

Насилието над лекари е позор за страната и обществото. Това коментира ген. Стоян Тонев, бивш директор на Военномедицинска академия пред "Фокус".

Според него въпреки закона, които инкриминира подобни престъпления, обществото е апатично към насилието над лекари. „Законът, който беше променен, е крачка в добра посока. Миналата година се сключи едно споразумение между Министерство на здравеопазването и Министерството на вътрешните работи за придружаването на медицинските екипи в опасните райони и то се спазва, и въпреки наличието на патрулка и на законови промени, които наистина поставят нещата на мястото си, насилието продължава да се случва“, коментира ген. Стоян Тонев. По думите му, това означава апатия, безотговорност и липса на интерес към проблема от страна на обществото.

„Много е ясно, че когато един екип на Спешна помощ е пребит или се възпрепятства отиването му до пациента и пациента почива, това си е чиста проба непредумишлено убийство, а отношението към самите лекари си е предумишлено убийство“, категоричен е ген. Тонев. Той каза още, че няма как да има добро здравеопазване без добри спешни центрове и без координация и добра обща организация. Относно протестът на лекарите, ген. Тонев коментира, че не може да се случи реформата без диалог и без чуваемост между отделните структури в здравеопазването.

Последвайте канала на

Калина Христова
1123 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сс

2016.04.29 | 17:59

3
Откъде изпълзя пак този крадец
alexn

2016.04.11 | 10:39

2
То искамето на пари от пациенти е позор за България също!!! И по скоро искането за пари от пациенти болни и сакати е срам за българските лекари!!! Но българските лекари са безсрамни!!!

2016.04.07 | 14:36

1
разкажи малко за откраднатите пари с онази кудурина ли беше

Добави коментар

Водещи новини