До 10% се ограничава собствеността на офшорките

  • 06 април 2016 19:04

  • 1780
  • 0
До 10% се ограничава собствеността на офшорките
© Булфото

До 10% се ограничава собствеността на дружества, регистрирани в офшорни зони в ключови сектори или компании. Това реши бюджетната комисия в парламента. Ограничението ще важи и когато собствеността е на две или повече компании, регистрирали такива зони.

Промяната е допълнение от закона, който действа от 2014 г. и който е по идея на депутатите от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Въпреки че Цонев не е инициатор на настоящата промяна, той я приветства и припомни, че още преди години е искал да се въведат по-строги правила.

Допълнението идва като текст за "борба със злоупотреби", подчерта Цонев, цитиран от БНР. Това правило за борба със злоупотреби възникна естествено от само себе си от допускането на тези условия, за да не злоупотреби един и същ инвеститор с нарушаване на този праг, регистрирайки офшорни като свързано лице със себе си или икономически свързано лице, добави той.

Според Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на "Панамските досиета" са показали, че по-строгите правила са в интерес на данъкоплатците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1780 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини