Спипаха 15-годишен сериен крадец

  • 06 април 2016 12:45

  • 1297
  • 0
Спипаха 15-годишен сериен крадец
©

Извършител на три домови кражби в село Тотлебен е задържан след прецизна оперативна работа на служители от РУМВР – Пордим.

Разследването е започнало на 4 април, когато в 15 часа в полицията е подаден сигнал за извършена кражба от частен дом в село Тотлебен. Полицейски екип е извършил оглед, при който е установено, че е разбито остъклението на къщата и е извършена кражба на телевизор, хладилник и дрехи. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 15-годишен от село Тотлебен. Непълнолетният е задържан за 24 часа. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК продължава работата. Образувано е досъдебно производство.

На 5 април в полицията постъпват още два сигнала за разбити къщи в селото. 44-годишен заявява, че за времето от 1 декември 2015 година до 5 април 2016 година е взломена входната врата на къщата му и са откраднати резачка за дърва "Хускварна", ракета - неустановена марка, дрелка. Същия ден и друга жителка на селото подава жалба за извършeна кражба. Служителите на реда са установили, че извършител е проникнал през незаключена входна врата на къщата ѝ, откъдето е откраднал 27 лева от портмоне.

Проведените оперативни действия са изяснили, че и трите кражби са извършени от 15-годишния жител на селото. Полицията е намерила вещите от втората кражба - резачка за дърва "Хускварна", ракета и дрелка. По случаите са образувани проверки за престъпления по чл. 195, ал.1 от НК.

Последвайте канала на

Калина Христова
1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини