Изтичане на тор умъртви риба в река Умишка

  • 06 април 2016 10:17

  • 1624
  • 0
Изтичане на тор умъртви риба в река Умишка
© Булфото

Изтичане на тор за наторяване на земеделски площи е станал причина да бъде умъртвена риба в река Умишка край Брацигово. Това информираха от пазарджишката Регионална инспекция за опазване на околната среда и водите, съобщи "Монитор".

Експерти от екиоинспекцията са проверили сигнал на „зеления телефон“, подаден от местни жители. Когато инспекторите отишли на място, те установили, че в поземлен имот-ливада в местността „Лъкъта”, в землището на Брацигово, се извършвало наторяване с торова маса с помощта на автоцистерна.

Част от торовата маса е изтекла в коритото на намиращата се наблизо р. Умишка поради техническа повреда на автоцистерната. Залповото замърсяване на реката е причина за наличието на мъртва риба в реката.

Замърсяването е преустановено. На ползвателя на ливадата, Илия Келчобанов – животновъд от Пещера, е съставен акт по Закона за водите и дадено предписание да изгради предпазен борд по границата на имота с р. Умишка, уточниха от Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Пазарджик.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини