Оперираха пребития проф.Станчев над 4 часа, няма опасност за живота му

  • 05 април 2016 18:24

  • 2792
  • 3
Оперираха пребития проф.Станчев над 4 часа, няма опасност за живота му
© БТВ

Няма опасност за живота на 58-годишния проф. Стефан Станчев, който беше жестоко пребит в столичния кв. „Бели брези”, докато разхождаше кучето.

Лекарят, който ръководи Клиниката по ортопедия и травматология в окръжната болница „Св. Анна” получи тежки травми по главата си и беше опериран над 4 часа от своите колеги.

Част от лицевите кости на пострадалия медик са били заместени с метални пластини, но има опасност професорът да загуби лявото си око.

„Изключително тежко е състоянието на нараненото око на проф. Станчев. През следващите дни ще стане окончателно ясно дали ще бъде запазено зрението му”, заяви доц. Борислав Дъбов – един от лекарите, оперирали своя колега.

„Клиниката по ортопедия и травматология, управлявана от проф. Станчев е една от най-елитните в страната и не е имало оплаквания от дейността му, нито официални, нито неформални”, заяви директорът на болница „Св. Анна” Славчо Близнаков.

По думите му неговите колеги са шокирани от проявената агресия.

Полицията заяви, че има насоки относно мотивите за побоя над проф. Станчев.

Според МВР това обаче не е първото нападение над лекаря. За предишното обаче той не е подал оплакване.

Последвайте канала на

Калина Христова
2792 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
вал

2016.04.06 | 01:19

3
Това не са приятни неща но ????...нека да се оправи човека Причината май е във "топдоктора" - интересно много топове май станаха. Въпросната персона явно е забъркан в нещо - осакатяване на човек - пари ... И ...когато държавата не търси сметка от такива богохомазани "топдоктори" - май че натам се върви. Високите технологии отнеха вече близо 90 % от дейностите има.. Манията величие трябва да намалее и да слезнат реално на земята тези "топдоктори"
Роби

2016.04.06 | 01:19

2
ВЪН ДОСТ И ДСП ОТ ВЛАСТТА! ПРОТЕСТИ - ПРОМЯНА!
ВАЖНО

2016.04.05 | 20:29

1
АБЕ КЪДЕЕ ОНЯ СМРАД ОТ ЕЛЕНИТЕ........

Добави коментар

Водещи новини