Финансирането на филма Вълкът от Уолстрийт - измама или мистерия

  • 04 април 2016 12:08

  • 2359
  • 0
Финансирането на филма Вълкът от Уолстрийт - измама или мистерия
©

Въпреки звездния статут на Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една и на режисьора Мартин Скорсезе, за заснемането на хитовия филм от 2013 г. “Вълкът от Уолстрийт” са необходими повече от шест години - защото филмовите студия не желаят да инвестират в такъв рисков проект.

Най-накрая помощта идва от почти неизвестната продуцентска компания Red Granite Pictures. Въпреки че преди това е продуцирала само един филм, Red Granite вади над 100 млн. долара за заснемането на историята на един борсов измамник. Разследващите органи в момента смятат, че повечето от парите за филма за борсови измами са отклонени от държавен фонд на 14 000 км от Холивуд в Малайзия, който е основан с цел подкрепа на икономическото развитие на страната. Фондът 1Malaysia Development Bhd., или 1MDB, е основан преди седем години от министър-председателя на Малайзия Наджиб Разак.

Неговият доведен син Риза Азиз е председател на Red Granite Pictures. 1MDB е момента е обект на множество разследвания както в Малайзия, така и в чужбина, пише WSJ. Те са породени от задълженията на фонда в размер на 11 млрд. долара и въпросите, които бяха повдигнати в Малайзия за това как са използвани част от парите му. Разследващите органи в две държави смятат, че 155 млн. долара от 1MDB са прехвърлени в Red Granite през 2012 г. през кухи офшорни компании.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
2359 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини