Изсичат вековна гора край Своге

  • 01 април 2016 17:26

  • 7330
  • 1
Изсичат вековна гора край Своге
©

Вековна гора край Своге се изсича. Тя е избрана от Цар Фердинанд за място на белодробна болница. Тежкотоварни камиони и коне прекарват трупите през двора на самото лечебно заведение и заплашват сигурността на пациентите, алармираха лекарите там, предаде БТВ.

Преди седмица без предупреждение пациентите на Белодробната болница в Искрец се сблъскват с мощни резачки и камиони, които товарят трупите на изсечените дървета. Сече се точно до пътеката за разходка.

Гората е специално подбрана и дарена от Цар Фердинанд за лечение на белодробно болни. За целта са засадени представители на всички дървестни видове, които се срещат на територията на България. Болницата съществува повече от век.

До преди няколко години гората, която сега се сече, била дадена за ползване на лечебното заведение, но вече е в ръцете на общината. Там имат изрядни документи, с които доказват, че изсичането е законно и се прави така наречената пробирка, за да се изчистят излишните дървета. Директорката на болницата вече е подала жалба до прокуратурата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Патриот е, душа дава...

2016.07.19 | 19:01

1
"дарена от Цар Фердинанд" Останалото е мълчание.

Добави коментар

Водещи новини