Калоян Паргов: Призовавам Сотир Цацаров да започне дело срещу Агджа

  • 31 март 2016 15:39

  • 1663
  • 0
Калоян Паргов: Призовавам Сотир Цацаров да започне дело срещу Агджа
© Булфото (архив)

„България трябва да даде пример как се отстояват европейските и националните ценности. Да потърси отговорност от ислямския фанатик Мехмет Али Агджа, който несправедливо обвини България. Искам да призова главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в да започне дело срещу Агджа, за да се изчисти името на България. За да получим справедливо възмездие. За да запазим честта и достойнството си!“.

Това заяви Калоян Паргов на конференцията „Атентатът срещу България – истината“ по повод 30 години от оправдателната присъда на Сергей Антонов, съобщиха от пресцентъра на БСП. Сред участниците в събитието бяха адвокатът на Сергей Антонов проф. Джузепе Консоло, заместник-председателят на НС Красимир Каракачанов, президентът Георги Първанов, главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и бившият външен министър Соломон Паси.

В словото си пред участниците в конференцията Калоян Паргов каза: „Случаят „Антонов“ и онзи скандален процес в Рим трябва да бъдат уроци за българските политици днес. Защото са доказателства, че само силната държава може достойно да защитава интересите си. А силата на държавата не зависи от размера й на географската карта. Зависи от твърдостта и характера на политиците й. България трябва да бъде силна държава днес повече от всякога. Днес, когато живеем в постоянен страх от терористични атаки. В такова време националната сигурност няма нужда от концепции, а от смели действия и професионализъм. Ключовата дума е сътрудничество. Сътрудничество между държавите от Балканския полуостров, сътрудничество между Европейския съюз и Балканите. Сътрудничество между силни държави. Само така Европа може да даде колективен отпор на терора", категоричен е Паргов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини