Филип Аврамов ще бъде Димитър Общи в екранизацията на "Възвишение"

  • 31 март 2016 10:49

  • 2024
  • 0
Филип Аврамов ще бъде Димитър Общи в екранизацията на "Възвишение"
©

Мене ме викат Димитър Общий Македонски, българин от Дяково, Македония. – с тези думи се определя една от най-оспорваните личности на Българското възраждане. По въпроса за изясняването дали българският революционер е предател, герой или обикновен разбойник, все още няма единодушно мнение. Той е и един от основните персонажи в романа на Милен Русков – „Възвишение“ и предстоящата едноименна екранизация на режисьора Виктор Божинов.

Именно Филип Аврамов влиза в неговия образ. Актьорът е познат на зрителите от малкия екран с ролята си на Костадин в сериала „Домашен арест“, а също и с участията му в едни от най-популярните български филмови заглавия – „Кецове“, „Тилт“, „Шивачки“, „Писмо до Америка“ и др. Филип Аврамов завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорство за драматичен театър през 1997 г. при проф. Енчо Халачев. Известно време е и телевизионен водещ на предаването „Царете на комедията“.

Началото на 50-дневния снимачен процес на лентата по романа „Възвишение“ беше дадено в края на месец януари 2016 година. Снимките ще се осъществяват хронологично, на четири етапа през тази година. Подготовката за пролетната фаза от заснемането на филма вече тече, а работата на терен е предвидена за средата на месец април и ще продължи 3 седмици.

Официален тийзър: https://www.youtube.com/watch?v=uYHQi3Xa5LQ
Официална фейсбук страница: https://www.facebook.com/Vuzvishenie/

Последвайте канала на

Novini.bg
2024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини