Да помогнем на Георги да се върне към нормален живот!

  • 22 март 2016 09:01

  • 3569
  • 0
Да помогнем на Георги да се върне към нормален живот!
©

Вечерта на 31 януари трябва да бъде като всички останали за завършилия Техникума по дървообработване в Русе Георги Гутев - прекарана в компанията на най-близките му приятели.

22-годишният младеж от русенското село Червена вода, който работи като сервитьор в ресторант, излиза на обичайна разходка със своите другари. Когато минава по поляна в селото обаче, в тъмнината младежът се спъва в къртичина и за негов ужас пада с главата надолу в отворена 1,5-метрова дупка.

Пораженията са тежки - Георги е напълно парализиран, когато е изваден от приятелите си, с фрактура на два шийни прешлена, трети напълно разрушен, а четвърти - начупен. Костици от счупените и натрошени прешлени са попаднали в костния мозък и са довели до парализата му. С изключителна опасност за живота и минимални шансове да оживее, първоначално е приет в интензивното в Русе, а на сутринта на 2 февруари е транспортиран по спешност в София. Младежът влиза в операционната и не излиза от там в следващите девет часа, където претърпява тежка животоспасяваща гръбначно-мозъчна операция.

За щастие, 22-годишнито момче “прескача трапа” и днес, месец и половина по-късно, прави неистови опити да се върне към нормалния си живот. За тази цел обаче има нужда и от нашата помощ. Само операцията е коствала на семейството му трудно събраните 6 хил. лева, което сега на всеки седем дни е принудено да плаща непосилните 500 лева за рехабилитация. С други думи, месечните му грижи в момента костват над 2 хил. лева на майка му Анна Борисова, която, освен че трябва да се грижи за другите си две деца, в момента е излязла в неплатен отпуск, тъй като трябва да се грижи за сина си.

Георги, чието оцеляване специалистите в Русе определят като “истинско чудо”, се възстановява добре, но силите бързо го напускат, тъй като организмът, мускулите и дясната му част са отслабнали драстично след претърпения инцидент. Добрата новина е, че поставеният му имплант, чрез който мозъчните импусли вече достигат до цялото тяло, е приет добре от организма му. Самият младеж пък нито за миг не се е предал и е твърдо убеден, че съвсем скоро ще се върне към дните преди неприятния инцидент в късните часове на 31 януари. А заедно с нашата помощ това може да се случи още по-скоро!

Дарителската сметка на Георги Гутев Гутев


Титуляр: Георги Гутев Гутев
Texim Bank
клон Русе
BG53TEXI95451004427800
BIC: TEXIBGSF

Телефон за връзка с майката на Георги - Анна Борисова: 0877 356 034

Последвайте канала на

Novini.bg
3569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини