Пияни цигани нападнаха полицай и негови близки в Кочериново (обновена)

  • 21 март 2016 14:11

  • 1923
  • 0
Пияни цигани нападнаха полицай и негови близки в Кочериново (обновена)
© Булфото

Служител на полицията в град Кочериново и негови близки са били нападнати от трима мъже в нетрезво състояние.

По време на инцидента полицаят не е бил на работа и е шофирал личната си кола, в която са пътували още жена му и сестра ѝ.

По информация на "Труд" нападателите са от ромски произход. Скандалът се разиграл, след като 23-годишният служител на реда забелязал, че тримата блъскат контейнери за смет. Свалил стъклото на водача и им направил забележка. Тогава мургавите мъже препречили пътя, наобиколили колата. Започнали да псуват, отправяли закани.

Полицаят направил опит да поговорят и да вразуми ромите. Тогава бил нападнат с юмруци, крошета и ритници . Съпругата му и сестра й също били блъскани и удряни, едната жена е със счупен пръст на дясната ръка. Пристигналият на мястото на инцидента патрул задържал Б.Е. /17 г/. още същата вечер. Другите двама обаче – П.И. /28 г/., и М.Е., /23 г./, се укрили. В неделя са открити и задържани.

Тримата мъже са известни на полицията с множество противозаконни деяния, двама от тях са осъждани. Единият от ромите и друг път е задържан за посегателство и побой над полицай, каза шефът на областната дирекция ст. комисар Елиан Стамболийски. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата, образувано е досъдебно производство. Екип на РПУ-Рила, където служи битото ченге, доизяснява инцидента. Полицаят е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Той е получил контузна рана на лицето, състоянието му е добро, каза регионалният му шеф Стамболийски вчера.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини