Кметски избори в 8 села

  • 20 март 2016 07:09

  • 1449
  • 2
Кметски избори в 8 села
© Булфото

8 села все още са без избран кмет след проведените частични избори на 13 март.

В село Маломир, Община Тунджа, област Ямбол, с 663 избиратели на балотаж отиват кандидатите за кмет на НФСБ Йордан Тодоров и този на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Христина Димова. На първия тур Йордан Тодоров от НФСБ е събрал 260 гласа, а Христина Димова от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” е събрала 269 гласа от вота на избирателите.

280 избиратели от село Черничево, Община Крумовград, област Кърджали ще избират на втори тур между кандидата на БСП Асен Гуджев, който е събрал 72 гласа и този на ДПС Иван Иванов, за когото са гласували 112 души, след като 2 гласа достигат на Иванов, за да спечели още на първия тур.

В село Буковец, Община Брусарци, област Монтана, със 125 избиратели, ще се проведе балотаж, тъй като нито един от кандидатите не спечели необходимия брой гласове. На първи тур в гласовете води Димитър Петров от БНД с 59 пред Вергиния Стоянова от ГЕРБ, която е събрала с 33 гласа.

В село Ново Железаре, Община Хисаря, област Пловдив с 209 избиратели, кандидатите за кмет на ПП и ГЕРБ Петър Ненов и на ПП „Партия на зелените” Рангел Китенски отиват на балотаж. Ненов е събрал 84 гласа срещу 105 за кандидата на „зелените”.
В село Септемврийци, Община Димово, област Видин със 162 избиратели на 20 март също ще има втори тур. На първия кандидатът за кмет на Септемврийци Анжела Георгиева от ДПС спечели 47 гласа. След нея остана кандидатът на ГЕРБ Красимир Иванов с 30 гласа.

Село Софрониево, Община Мизия, област Враца със 1235 избиратели, ще избира кмет на балотажа след като нито един от тримата кандидати - Теменужка Желязкова от Движение за радикална промяна „Българска пролет“ , Демира Димитрова от ГЕРБ и Павко Маринов от НДСВ, не е успял да победи в първите избори. На втори тур отиват Демира Димитрова и Павко Маринов, като разликата между двамата кандидати е около 60 гласа.

В тези пет села новите избори за кмет бяха насрочени, следа като общинските избирателни комисии са регистрирали равен брой действителни гласове във втория тур на местните избори от 1 ноември 2015 година, пояснява Фокус.

В село Крушево, Община Гърмен, област Благоевград - с 202 избиратели частични избори се проведоха, тъй като кметът Юлиян Кочериев е починал. На първия тур нито един от тримата кандидати за кметското място - Ибрахим Камбер-„Движение 21”, Юлиян Петаков, издигнат от Инициативен комитет и Ангелина Качамакова от ДПС не успя да победи. Балотажът ще бъде между кандидатът на Движение 21, събрал 73 от гласовете и този на ДПС със 68 гласа.

В село Григорево, Община Елин Пелин, Софийска област с 399 избиратели се стигна до частични местни избори след като избраният през есента на 2015 година Ценко Ангелов подаде оставка. Кандидатите на ГЕРБ и ВМРО отиват на балотаж. 86 гласа е получил представителят на ВМРО Мариан Венков срещу 72 гласа за кандидата на ГЕРБ Иван Георгиев.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1449 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ха-ха-ха-ха

2016.03.20 | 10:57

1
Никъде не се споменават Рубладжийските Гниди , те нямат ли кандидати или никой не ги е.ба.ва за зелена слива ?
BOIKO TURZINA

2016.04.04 | 15:29

2
turskata lira Boiko fes li-----boikooooooo kurvoooo

Добави коментар

Водещи новини