Задържаха нелегални мигранти и трафикантите им в Хасково

  • 19 март 2016 15:37

  • 1901
  • 0
Задържаха нелегални мигранти и трафикантите им в Хасково
©

При операция на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областната дирекция на МВР в Хасково бяха задържани 15 чужди граждани, от които пет деца. Това съобщават от областната дирекция.

Чужденците са заявили, че са от Ирак. Те са били открити вчера в стопанска постройка, прилежаща към язовир край хасковското село Криво поле. В сградата бил и 25-годишен жител на харманлийското село Шишманово, който трябвало да ги пази през нощта. При огледа проверяващите открили в съседна постройка найлонов пакет с тегло 2 грама, в което имало бяло прахообразно вещество. При полеви наркотест то реагирало на амфетамин.

В помещението бил и 47-годишен мъж от Хасково, чийто лек автомобил бил паркиран пред постройката. Зад предната дясна седалка на колата била открита пластмасова бутилка с три найлонови пакета, в които имало бяло твърдо вещество във вид на големи топчета, с общо тегло 0,800 килограма. При тестване с полеви наркотест се оказало, че е амфетамин.

По време на проверките към сградите наближил лек автомобил, чийто водач, като видял полицейските служители, спрял внезапно, а след това с форсиращ двигател потеглил към полицаите. Криминалистите произвели няколко предупредителни изстрела във въздуха. При издирвателните действия са задържани още два мъже - на 22 и на 20 години, от района на община Харманли, които са подпомогнали незаконното пребиваване на чуждите граждани в страната ни.

Чужденците са предадени на служба "Миграция", а българските граждани са задържани до 24 часа. Работата по случая продължава, допълват от полицията в Хасково.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини