Бедствено положение в община Кюстендил заради срутището при Ново село

  • 19 март 2016 14:52

  • 1857
  • 1
Бедствено положение в община Кюстендил заради срутището при Ново село
© Булфото

Бедствено положение предстои да обяви община Кюстендил заради срутище при Ново село. Това съобщи областният управител Виктор Янев, предаде БТА.

Срутището, което е с големи размери, се е появило за първи път и представлява свлачище от кал, камъни и дървета, каза директорът на Областното пътно управление Юлияна Божилова, която беше на мястото днес. Тя обясни, че пътя за селото е затворен и в момента се извършва почистване на стария път през с. Слокощица, откъдето да преминават автомобилите. Междувременно се разрастна и свлачището в невестинското с. Пелатиково, като вече е разрушило къща и плевна. Затрупан отново е и пътя.

Общината в Невестино все още не е обявила бедствено положение. Калното свлачище в Пелатиково се прояви за първи път през април миналата година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1857 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2016.03.19 | 21:11

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини