Огромно свлачище затрупа три къщи в пазарджишко село

  • 19 март 2016 14:32

  • 2286
  • 2
Огромно свлачище затрупа три къщи в пазарджишко село
©

Огромно свлачище затрупа частично няколко къщи и прекъсна път към водноелектрическа централа в пазарджишкото село Сестримо. Общината е пред бедствено положение заради рухналите тонове земна маса, предава Нова телевизия.

То се е активизирало, след като над селото се излял пороен дъжд. Първо пропаднал главният път, който води към ВЕЦ “Сестримо“. След това се свличат тонове пръст и скали. Откъсват още един път.

На косъм от трагедия се разминават три семейства, чийто къщи свлачището затрупало. През нощта токът в селото прекъснал, защото при бедствието бил повален електрически стълб и били скъкани жиците. В тъмното потърпевшите семейства били евакуирани от къщите си.

Около 50-има работници от ВЕЦ „Сестримо“ остават без достъп до работните си места. Потърпевшите семейства смятат, че причина за бедствието не е само дъждът, а и липсата на изградени канавки. Тежка техника се опитва да разчисти затрупания път в селото и да осигури достъп на семействата до домовете им. Свлачището е обхванало площ от 4 декара, а местната власт няма средства, за да се справи с проблема.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2286 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2016.03.19 | 19:02

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
кукер-о

2016.03.20 | 23:07

2
еййй, че си упорит! Разбрахме за новината, няма да ходим на Елените!

Добави коментар

Водещи новини