Отпускат 1,5 млн. лв. за сигурността в училищата

  • 19 март 2016 12:14

  • 1216
  • 2
Отпускат 1,5 млн. лв. за сигурността в училищата
©

Министерство на образованието планира средства за паник бутони и камери в училищата. 1,5 млн. лева ще бъдат отпуснати за гарантиране на сигурността в българските държавни училища. Това съобщават от Министерство на образованието.

Средствата са заложени в проекта на националната програма "Достъпно и сигурно училище", чието утвърждаване от Министерския съвет предстои. 500 000 лева са заложени за проекти, свързани с осигуряване на достъпна архитектурна среда.

По-ефективен пропускателен режим в училищните сгради, по-добра организация на охрана чрез технически средства и подготвени охранители - това са целите, които си е поставило образователното министерство.

Една от идеите е в училищата да се влиза само чрез електронни карти или физически бариери - турникети, които обаче да са съобразени с изискванията за достъпна архитектурна среда

Последвайте канала на

Десислава Станева
1216 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тя пак има цистит,да- аа пак има цистит

2016.03.20 | 07:43

2
Всеки клас е с дилърче и дилърчето и даскалите пеят в полицията кой НЕ КУПУВА и кой става за жертва на \\\"случайни\\\" инциденти-бедни деца,деца с един родител или кръгли сираци.Труповете се реализират точно след завършване,в замяна остават на работа или аут от даскалото и месечната заплата.Върви \\\"лов на хора\\\" от масонските дружинки,утре може да си ти!
Важно!

2016.03.19 | 15:20

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини