Окошариха бивш служител на БОП-а за фалшиви евро банкноти (обновена+снимки+видео)

  • 17 март 2016 14:57

  • 4408
  • 2
Окошариха бивш служител на БОП-а за фалшиви евро банкноти (обновена+снимки+видео)
© МВР

От Специализираната прокуратурата заявиха, че в град Пловдив са разкрили производство на фалшиви парични знаци, предаде репортер на Novini.bg.

 

Открити са над 30 броя банкноти от по 500 евро, както и холограмни стикери за производство на банкноти с номинал 50 евро. Към този момент се правят експертизи за установяване на истинността на откритите пари. Задържани са 4 лица, като едно от тях е бивш служител на БОП. Името му е Георги Георгиев, работил е 15 години в звеното за борба с организираната престъпност. Другият е Митко Митев, който има присъда за фалшифициране на пари от Белгия. Николай Юруков е третия задържан.

Към този момент се установява дали е имало фабрика за производство на фалшиви пари.

Организираната престъпна група е ощетила данъчната, финансовата и осигурителната система на страната ни.

Разследвана е дейността на търговски дружества, които са осъществявали вътрешнообщностни придобивания на стоки – месо, от страни, членки на Европейския съюз. Задържани са трима участници в престъпната схема.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
4408 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
явор

2016.03.18 | 11:19

2
Та те всички те мафиоти са бивши органи на големи институции!!!!!!!! и са на свобода. В арестите и в затворите лежат и гният хора с малки престъпления, а тези който на истина трябва да лежат вътре са на свобода. Защо ли и къде може да се случи това? Само в България! Това е нашата прекрасна държава!

2016.03.17 | 21:25

1
и тези са със връски - ще ги разхождат по съдилищата и ще ги пуснат

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини