Над 120 кг контрабанден тютюн и повече от 6000 къса цигари иззеха полицаи

  • 16 март 2016 12:40

  • 1507
  • 0
Над 120 кг контрабанден тютюн и повече от 6000 къса цигари иззеха полицаи
© Булфото

Четирима са задържани при специализирана полицейска операция на територията на община Ихтиман. Около 14.20 часа вчера, служители на районните управления в Ихтиман и Самоков спрели товарен автомобил „Форд Транзит“ на разклона за село Живково. При проверка на камиона, управляван от криминално проявения и осъждан М.М. /27 г./, в кабината те открили 20 стека цигари от различни търговски марки без български акцизен бандерол.

Тютюневите изделия са иззети по надлежния ред, а водачът и тримата му спътници - всичките от Ихтиман, са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. В хода на полицейската операция, по-рано същия ден ихтиманските полицаи иззели и 80 къса саморъчно направени цигари без бандерол, открити у 39-годишен местен жител. Други 209 къса безакцизни цигари са иззели и колегите им от РУ - Самоков при проверката на магазин в махала „Турски гробища“. Образувани са преписки за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове. Вчера сутринта, в хода на специализирана полицейска операция, в Свищов бил спрян лек автомобил „Рено Лагуна“.

При проверката, в специално пригодени тайници, полицаите открили пликове, съдържащи суха кафява растителна маса с характерен мирис на тютюн. Общото количество на иззетата акцизна стока е 71 килограма. С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан шофиралият автомобила К.К. /49 г./ от Хаджидимитрово, известен на полицията. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Контрабанден тютюн иззели и бургаски полицаи. В рамките на спецакция служители на Второ РУ извършили проверка на постройка във вилна зона „Лозницата“, ползвана от Г.М. /26 г./ от Габрово.

Намерени и конфискувани са около 50 кг тютюн без документ за платен акциз и произход. Работата по случая продължава. Вчера, служители от РУ - Сунгурларе предприели проверка в магазин в село Грозден. В стопанисвания от 42-годишната М.К. търговски обект полицаите намерили и иззели 1031 саморъчно напълнени цигари без акцизен бандерол, разпределени по 20 бройки в найлонови пликчета. Продължава работата на полицията по случая.

Контрабандни цигари открили и полицаи от РУ – Петрич. Вчера те извършили инспекция в жилище в града, обитавано от 69-годишната М.С. При проверката са открити и иззети около 1180 къса цигари с чужд бандеролен знак. Жената е задържана за срок до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура - Петрич.

При проверка в павелбанското село Габарево, извършена вчера, служители на РУ – Казанлък намерили 3.700 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. Контрабандната стока е иззета с протокол за доброволно предаване от 43-годишния М.А. По случая се извършва проверка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1507 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини