ГЕРБ печели частичните избори за кмет в Хвостяне и Долна Крушица

  • 14 март 2016 09:36

  • 1268
  • 1
ГЕРБ печели частичните избори за кмет в Хвостяне и Долна Крушица
© Булфото

С 50,47 процента от гласовете кандидатът на ПП ГЕРБ спечели изборната надпревара за кмет на частичните избори в село Хвостяне, община Гърмен, съобщиха от областното ръководство на ГЕРБ - Благоевград.

За кандидата на ГЕРБ за кмет на селото Сейхан Ахмедов са гласували 266 избиратели, а за кандидата на БСП - 261. Това ще бъде втори управленски мандат за Сейхан Ахмедов.

"Това е важна победа за ГЕРБ, защото за пореден път ние се изправихме срещу всички останали партии, които обединиха усилията си в подкрепа на кандидата на БСП, коментира областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева. Изборните резултати са признание за извършената работа и оценка, която местните хора дават за досегашната работа като кмет в предишния мандат на Сейхан Ахмедов. Благодарна съм за добрата работа на структурата, за подкрепата, който имаме от централното ръководство - за подкрепата от зам.-председателя Цветан Цветанов, който винаги се отзовава на срещите с хората в общините със смесено население", заявява още Савеклиева.

До изборите в гърменското село се стигна след като на редовните избори през октомври миналата година на балотажа кандидатите на ГЕРБ и на БСП взеха по равен брой гласове. Това наложи провеждането на извънредни избори. ГЕРБ спечели изборите в петричкото село Долна Крушица.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Долна Крушица, община Петрич, Митко Тилев спечели убедително частичните избори, произведени там в неделя, информират още от ПП ГЕРБ - Благоевград. За Тилев са гласували 102 избиратели, за кандидата на БСП гласовете са 17, а за кандидата на Българска нова демокрация - 30. Според общинския ръководител на ГЕРБ в Петрич и народен представител Димитър Танев тази победа е резултат от новия стил на управление на община Петрич, наложен от новия кмет на общината Димитър Бръчков от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1268 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.14 | 20:31

1
samo turski imena -gerb +dps yyyyy

Добави коментар

Водещи новини