Мартин Димитров: Кандидатите за КЗК да кажат защо горивата у нас са скъпи

  • 08 март 2016 19:28

  • 1431
  • 2
Мартин Димитров: Кандидатите за КЗК да кажат защо горивата у нас са скъпи
©

Анонсът от днес е, че процедурата за избор на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията ще бъде продължена. Но за мен най-важно е котката да лови мишки, т.е. Комисията да върши работа. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на Реформаторския блок Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Дълго време КЗК работеше неефективно, но никой не повдигаше тази тема, докато не го направихме ние. По наша инициатива, на Гражданския съвет на Реформаторския блок, съставът й ще бъде сменен. Затова и не предлагаме наши кандидати – за да няма спекулации, че сме искали смяна на състава на Комисията, за да сложим наши хора в нея, посочи депутатът.

Димитров подчерта, че на утрешното изслушване в икономическата комисия в парламента, на която е член, няма да подкрепи кандидати за членове на КЗК, които не могат да дадат ясен отговор на въпроса какви мерки ще бъдат предприети в борбата с монополите и защо цените на горивата у нас остават високи.

Той бе категоричен, че всичко около избора на новия състав на КЗК не би трябвало да зависи от задкулисни договорки, а на базата на публично изслушване да бъдат избрани най-добрите кандидати. Ако на изслушването утре не получим сериозни отговори от кандидатите, най-сериозното е да започне нова процедура за избор на новия състав на КЗК, заяви Димитров.

Той коментира и темата за доклада на "Аликс партнърс" за Корпоративна търговска банка, като посочи, че има разминаване в информацията на Фонда за гарантиране на влоговете и Министерството на финансите за това с коя фирма е сключен договор за международното разследване на фалита на банката. Зам.-председателят на ПГ на Реформаторския блок съобщи, че заедно със свои колеги депутати от Блока е поискал от министъра на финансите да му предоставен договорът с наетата за международното разследване фирма, но е получил отказ.

Според Димитров международната фирма е трябвало да участва във връщането на изчезналите от КТБ пари. При тази задача всеки месец е много важен. Колкото повече време минава, толкова по-трудно се събират парите, каза още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1431 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.26 | 16:14

2
не са по-скъпи от горивата в англия

2016.03.09 | 09:45

1
toq e za ra3strel

Добави коментар

Водещи новини