Възможни са краткотрайни повишения на речните нива

  • 08 март 2016 14:30

  • 788
  • 0
Възможни са краткотрайни повишения на речните нива
© Булфото (архив)

Днес и утре са възможни краткотрайни повишения на речните нива в страната, съобщиха от МОСВ, позовавайки се на данни от НИМХ-БАН.

В Дунавския басейн днес, в следствие на прогнозирани валежи, се очакват повишения в целия басейн. По-значителни краткотрайни повишения се очакват западно от р. Огоста - в реките Тимок, Тополовец, Витбол, Арчар, Скомля, Лом и Цибрица. Утре се очакват незначителни и краткотрайни повишения на водните нива на реките Огоста, горното и средното течение на Искър и горното течение на Вит, Осъм и Росица.

В Черноморския басейн днес и утре са възможни краткотрайни незначителни повишения на речните нива. В Източнобеломорския басейн днес и утре се очакват краткотрайни повишения на водните нива в горното течение на р. Марица, р. Арда, р. Върбица и р. Крумовица.
В Западнобеломорския басейн днес и през следващите два дни, в следствие на прогнозираните валежи, се очакват по-значителни, краткотрайни повишения на водните нива във водосборите на р. Струма и р. Места.

Нивото на река Дунав при Калафат (Видин) ще бъде в зоната на "Защита от наводнение" по румънската система от 11 март, съобщават още от МОСВ. Според прогнозата нивото ще се повишава на 9 март с 11 см, на 10 март - с 15 см, на 11 март - с 19 см, на 12 март - с 11 см, на 13 март - с 3 см, а на 14 март ще остане без промяна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
788 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини