Мистериозна смърт на овчар стресна жителите на Бойчиновци

  • 07 март 2016 12:34

  • 2327
  • 0
Мистериозна смърт на овчар стресна жителите на Бойчиновци
©

Загадъчна смърт стресна жители на Бойчиновци през почивните дни.

Труп на удавен мъж изплувал от водите на река Огоста, съобщи tribali.info. Случайни минувачи се натъкнали на зловещата гледка в събота към 15.30 часа. Под първия голям мост на слизане в града във водата се е носел труп. От полицията установили, че удавникът е 49-годишният Юри Горанов Илиев. При първоначалния оглед по тялото му не са открити видими следи от насилие. Униформените смятат, че смъртта на Илиев е настъпила в следствие на инцидент или инфаркт, но не е изключено да е жертва на престъпление. В момента следователите чакат резултатите от аутопсията.

Юри Илиев е от врачанското село Галатин, работел е в Бойчиновци като пастир на крави. Един от основните въпроси около трагичния край на човека е, че животните, които пасял във фаталния ден, не са били открити в близост до мястото, където изплувал трупа. Не е изключено обаче и да е била освободена повече вода от преливника на язовир Огоста и пастирът да е бил залят от вълната, а животните да са се разбягали след това. Очаква се инспекцията по труда в Монтана да провери при кого е работил загиналият човек и дали е имал трудов договор, тъй като трагичният инцидент е станал по време на работа.

Хората от Галатин познават загиналия като кротък човек, бил затворен в себе си и не много общителен. Той рядко употребявал алкохол, каза кметът на селото Петър Георгиев. Съселяни разказаха, че преди да започне да си изкарва прехраната като пастир, е служил в трудови войски. До преди няколко години е живеел на семейни начала с психично неуравновесена жена, която в момента е на лечение в специализирано заведение. Илиев има и 19-годишен син, които напуснал родното си село и работи във Велинград. Погребението на 49-годишния мъж ще се състои днес в родното му село Галатин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини