Либия обеща справедлив процес срещу сина на Муамар Кадафи

  • 20 ноември 2011 07:53

  • 1146
  • 1
Либия обеща справедлив процес срещу сина на Муамар Кадафи
©

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. съобщи, че е получил уверение от либийското ръководство, че заловеният син на бившия либийски лидер Муамар Кадафи – Сейф ал Ислам – ще бъде съден според международните стандарти.

Великобритания ще предложи всяка необходима помощ на либийското правителство, за да може синът на Кадафи да бъде изправен пред съда във връзка с ролята му във „варварския терор” по време на предишното управление, допълни Камерън, цитиран от вестник „Ивнинг стандарт”.

Ал Ислам бе заловен в южната част на Либия заедно с двама помощници, когато се опитвали да достигнат съседен Нигер.Британският премиер посочи: „Съобщението на либийското правителство за ареста на Сейф ал Ислам показва, че вече сме близо до края на последната глава от режима на Кадафи. Това е голямо постижение за либийския народ и сега то също така трябва да се превърне в победа за международното правосъдие”.

„Той можеше да допринесе за просперитета на своята страна, но вместо това реши да води кървава и варварска кампания срещу своя собствен народ. Съдбата на клана Кадафи трябва да бъде своеобразно предупреждение за бруталните диктатори по цял свят”, подчерта Камерън.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.20 | 09:53

1
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло W W W . S P O R T N A M E D I C I N A . C O M

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини