Шофьор на автобус получи гърч, продавач на билети спаси пътниците от тежка катастрофа

  • 29 февруари 2016 18:33

  • 2754
  • 3
Шофьор на автобус получи гърч, продавач на билети спаси пътниците от тежка катастрофа
© Булфото (архив)

Истински екшън се е разиграл днес по линия 99 на градския транспорт в Пловдив.

Шофьор на автобус получил гърч, а кракът му започнал да натиска газта. Само бързата намеса на млад продавач на билети спасил пътниците, а и пресичащите пешеходна пътека, от фатален инцидент, съобщи plovdivglas.bg. Около 60-годишен шофьор на автобус от градския транспорт по линия 99 получи гърч, докато изпълняваше служебните си задължения. В движение шофьорът започнал да се тресе, а кракът му натиснал с всичка сила педала на газта. Само реакцията на момчето - продавач на билети в рейса, спаси живота на десетките в автобуса и 5 души чакащи на 10 метра пред рейса на пешеходна пътека, сред които и майка с малко дете.

Няколко минути рейсът остана на едно място, а кракът на берящия душа шофьор натискаше газта. Младият контрольор държеше опъната ръчната спирачка и успя да изключи от скорост няколкотонното возило. Една от пътничките се обади на 112, а друга започна да оказва първа помощ на шофьора, като плискаше лицето му постоянно с вода.

Само 3 минути след инцидента, на мястото премина линейка. Хора от автобуса я спряха, но се оказа, че вътре няма лекар. 5 минути по-късно пристигна и втора, в която вече имаше медицинско лице. Шофьорът бе в сериозен шок и трудно бе качен на носилката, като на няколко пъти се опита да стане от нея.

В линейката на място веднага му бяха направени няколко процедури, след което той бе откаран към Спешното. До последно пострадалият бе контактен, но доста объркан. Колегата му сподели, че предните два дни той е почивал и не може да става дума за преумора. Инцидентът се разигра след моста на „Васил Априлов” в посока София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2754 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кои

2016.03.06 | 12:50

3
шофьора на автобуса сега е на 60 години,а трябва да кара до 65 години. нещо да кажеш калфин?
5847

2016.03.06 | 12:50

2
При нас в Русе има и по на 66 години които карат от алчнотия ли или от какво не знам ???

2016.03.06 | 12:50

1
Zasto prodaljavat da sofirat vazrastni maje--- tova sa potenzialni ubiizi.Da se dava snijka samo do 60 godini

Добави коментар

Водещи новини