Облекчиха процедурата за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми в Плевен

  • 29 февруари 2016 14:50

  • 2310
  • 0
Облекчиха процедурата за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми в Плевен
© Getty Images/Guliver

Община Плевен облекчи процедурата за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от ин витро процедури. Това стана при последното заседание на Общински съвет – Плевен, а новината бе съобщена от председателя Мартин Митев.

По време на заседанието бяха преразгледани критериите за кандидатстване, които на практика останаха същите, като през предходния мандат. Сега обаче двойките ще си спестят ходенето по мъките из различните части на общинската администрация за вадене на удостоверения и документи, които оттук нататък ще бъдат осигурявани по служебен път.

„Критериите са старите. Единственото изменение е премахването на бюрокрацията. Досега двойките трябваше да вадят документи от различни дирекции на общинската администрация, а отсега нататък те ще се извличат по служебен път. Това е едно доста сериозно облекчение“, коментира Мартин Митев и уточни, че новите правила ще влязат в сила в 14-дневен срок от решението на ОбС.

Тази година общинските съветници решиха за подпомагане при репродуктивни проблеми да бъдат отпуснати общо 25 000 лева. Право на финансова подкрепа в размер на до 500 лева, могат да получат семейни двойки, живеещи на семейни начала и самотни жени, които се нуждаят от провеждане на ин витро процедури. Всички кандидати обаче трябва да са с постоянен и настоящ адрес на територията на Община Плевен, за период минимум 1 година преди датата на кандидатстване.

Документите (заявление по образец) се подават в общинския център за административно обслужване, който се намира на площад „Възраждане“ 4 (до зала „Катя Попова“).

Последвайте канала на

Калина Христова
2310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини