Борисов: По-високи заплати за изкушените от корупция

  • 18 ноември 2011 20:10

  • 6152
  • 33
Борисов: По-високи заплати за изкушените от корупция
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г настоява да бъдат увеличени заплатите на изкушените от корупция чиновници. Това става ясно от стенограмата на последното заседание на правителството, на което министрите обсъждат дали 2000 чиновници, които управляват европейските фондове, да продължат да получават двойни заплати.

На последното заседание на кабинета Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи се изправя срещу всички останали министри. Според финансовия вицепремиер работещите с европейски средства не са по-важни от работещите с българския бюджет.

Премиерът обаче защитава обратната теза. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяснява, че чиновниците, които работят с еврофондовете, всеки ден са изложени на съблазънта да се корумпират.

"Затова държавата трябва да реши случая, така както църквата е решила проблема с безбрачието - поповете, които са сред народа, могат да се женят, а монасите в манастирите - не", смята премиерът.

Според Борисов всички кадърни хора в администрацията трябва да бъдат стимулирани. Освен това не може да бъдат с равни заплати хора, които са учили и хора, които са се шляли в парка.

В крайна сметка министрите не взимат окончателно решение, а премиерът се зарича, че преди да си отиде от власт ще вдигне заплатите на следващите министри. Той дава пример със себе си и факта, че носи цялата отговорност в държавата срещу заплата от едва 1500 евро.

Последвайте канала на

6152 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
pan4o

2011.12.12 | 07:00

33
kakvo da gi pravim 6ofiorite i ohranata na inkaso-parire........... ami ,slujitelite na kat ,sadiite,kasierkite...i tn.kakvi sa tezi glupavi razsajdenia.....v darjava s bord...................

2011.12.12 | 06:58

32
Той българина е като циганина. Каквото му дадеш си го взима и върви подире ти за още. Тъй че не контрол и строги мерки, а крумови закони!

2011.12.12 | 06:56

31
а не може ли на корумпираните да им режете ръцете, та да не се корумпират повече и без да им вдигате заплатите. щото, ако им ги вдигнете и те продължават да се корумпират, тогава кво... още ще им ги вдигнете... що не им раздадете по 5 милиона евро, е така, да си имат, та да не вземат да се корумпират още. Май н атиквата трябва да му се обясни, че склонността към корупция е начин н амислене, а не следствие от имък или недоимък. Съгласен съм, че всяко заплащане в БГ е под всякаква критика, но за Бога, не вдигайте на някого заплатата за да не краде, а защото е свършил нещо като хората.
solaris

2011.11.19 | 22:04

10
Що не ви еба майката на всички от ДАНС след 90та,бате Бойко нито си бил в Мутрите,нито в Политиците,ти си една путка,всички сте путки,от ГЕРБ до БСП всички сте еднакви да ви пуснем 1 бомба на всички над събранието и да се свършва,20 години едно и също Любен Гоцев,Луканов,Бай Тошо и още колко хора ще ни управляват,всичките сте прости,дано някой ден се обединим като Гърция,тогава да ви ебем мамата майка ви мръсна на всички мрете изроди долни,това че българския народ е прост е едно,друго е че някои хора живеят в реалността жалки подобия,вярвайте си на глупостите всички,педераси.

2011.11.29 | 18:17

30
Не братко-те на са прости...ние сме за ебане...ама няма на къде с тез разширени халки
solaris

2011.11.19 | 22:06

12
Вярвайте в ГЕРБ,ДСБ,БСП в който си искате,това е реалността,няма утре няма вчера,няма ВИС,СИК,няма никои,няма утре,има днес,а истината,е че българския народ е прост,за това бачакйте за 500-600лв и се радвайте че на 65 ще сте с пенсия.
Julia

2011.11.29 | 18:16

29
То и сега има държавни чиновници, работещи с евросредства, чиято средна заплата е мнооого над средната заплата на служителите в публичния сектор!!!! Даже мнооого над обявената премиерска заплата!!!! Заплатите на работещите с евросредствата трябва да зависят от резултатите, които са постигнати по съответните проекти! Досега, ако има неверифицирани и несертифицирани плащания и финансови корекции по проектите (които съгласно прилаганите правила се плащат от нашия бюджет и не се възстановяват от бюджетите на фондовете и програмите на ЕС) и допълнителни съпътстващи разходи от държавния и другите наши автономни бюджети - не съм чула това да се е отразило на тeхните заплати... Трябва да има ясна, разбираема, публична, достъпна и прозрачна ОТЧЕТНОСТ!!!!!!!!!!!!! А СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧИНОВНИЦИ НЯМАТ ИНТЕРЕС ОТ ТОВА!!!!!! На първо място е важно как в държавата се харчат националните ни пари - ако това се оправи, няма да има проблеми и с европейските!!!!!! Нашият премиер трябва да разбере това и да не се оставя да бъде заблуждаван от добре "продаващите" се експерти!!!!!!!!

2011.11.29 | 18:16

28
Примиера не се заблуждава , а си е напил човката . Той си мисли че нас заблуждава !
их

2011.11.29 | 18:16

27
голяма тъпотия и арогантност, първо да си изтъкваш заплатата при положение, че родителите ти не могат да си платят за отопление през зимата и умират от глад, каквато и отговорност дза носиш, след като сте я докарали дотук, просто не се перчи; второ, каква беше онази история с поповете, намерил как да обяснява заплатите на чиновниците; трето каква беше връзката с шляенето по парковете, та кои от чиновниците са учили и кои не са учили и онези които не са учили защо продължават да са чиновници, пълен нонсенс в приказките, и накрая, ами то за корумпираните има съд и затвор, а онези, които се изкушават просто мястото им не е там, но ти да обясняваш, че ще плащаш повече заплата защото някой може да се окаже крадец над бурето с меда... и това си е пълен нонсенс, заплатата се определя за квалификация и определен вид труд, риск и пр., но не заради евентуалната престъпна мисъл на назначените и вероятността да се окажат крадци. Да се хванеш за главата от бакалския стил на подобни заседания и мислене. Докога ще продължава това в тази бедна и нещастна държава. Май наистина ще ни изгоните всички оттук.
Българина

2011.11.29 | 17:25

23
Абе шефче, аз съм напълно съгласен с Борисов, ти знаеш ли какво е да станеш от леглото и да правиш решения, които ефектират живота на стотици хиляд по скоро милиони хора всеки божи ден, ти осъзнаваш ли каква е отговорността да направиш едно грешно решение на подобна позиция и колко живота можеш да провалиш, ако не внимаваш с един грешен закон едно грешно движение, можеш да затриеш цели фирми и хората да останат на улицата и той го взима това решение с надеждата, да не го направи лошо а да подобри българия, я си представи най тежкото решение, което ти се е налагало да правиш през живота си, това решение дето не знаеш как да го вземеш и се надяваш да дойде господ и да ти каже, вярният отговор, е той взима такива решения всеки ден Я СЕ ОСЪЗНАЙ БЕ МОМЧЕ !!!
sportnamedicina.com

2011.11.29 | 17:27

26
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com

2011.11.29 | 17:27

24
слагай наколенките и налакатниците, идвам да та еба и трябва да се земат мерки. то при мен лесно ама твойто ще си е трудова злополука. мама ти дееба смотаняк див.то бива бива ама твойто е диагноза бе педал.какво общо има тази новина със твойте боклуци. от всички стоки да ползваш и нищо да не ти помага. п.п на сперма да уригаш бе педал.
'1

2011.11.29 | 17:27

25
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - -Ако си Фен на Футболната игра , влез и закупи своят любим футболен екип 2011/2012 !

2011.11.20 | 17:57

22
от всичко това разбирам че, аз ако не попадна в групата с увеличените заплати и някой ме корумпира , не само няма да ме накажат но и да ми увеличат заплатата за да не се потдавам отново на корупция.
xax

2011.11.20 | 17:57

21
kvi zaplati visoki na tez vav parlamenta 90 % ot naselenieto che moje i poveche sa BEZRABOTNI a te si digat zaplatite .............. pff tazi darjava do kade se stigna da stoish bez hlqb ,.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини