Възрастни жени дадоха 6000 лева на измамници

  • 26 февруари 2016 11:16

  • 1505
  • 2
Възрастни жени дадоха 6000 лева на измамници
© Novini.bg

Две възрастни жени от Монтана са станали жертва на телефонни измамници вчера. Те са дали по 3000 лева на изманиците и така са загубили своите спестявания, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Около 10,45 часа неизвестен се обадил на домашния телефон на Анка В.Г. /84г./ в Монтана, представил се за служител на полицията и съобщил, че синът й е пострадал при пожар в завода за фитиги /водопроводни части/ в Монтана, където той работи. След това телефона взел друг човек, представил се за доцент-доктор Димитров, който дал подробности около състоянието на сина й. Той заявил, че са нужни 14 000 лева за спешна операция. Възрастната жена обявила, че има само 3000 лева, но "докторът" се съгласил и на тази сума и изпратил човек да вземе парите от дома й. Малко след като ги предала, синът й се прибрал от работа и Анка В. разбрала, че е измамена.

Към 14 часа вчера на стационарния телефон на Роза М. /82г./ и Младен М. /86г./ в Монтана се обадил неизвестен мъж, който се представил за служител на ЧЕЗ. Той съобщил на възрастните съпрузи, че дъщеря им е била ударена от ток от паднала на улицата жица и е в тежко състояние. След това телефона взел човек, който се представил за доктор Митев. Той съобщил, че за лечението на пострадалата са нужни 11 500 лева. Възрастните хора обявили, че имат само 3000, но "лекарят" се съгласил и на тази сума и изпратил човек в дома им да ги вземе. След като ги предали, те се свързали с дъщеря си по телефона и разбрали, че са измамени.
По двата случая са образувани досъдебни производства, измамниците се издирват.

След серия от измами през есента на миналата година полицията в Монтана напечата и разпространи листовки с указания как възрастните хора да се пазят от измамници. В тях беше обяснено, че в никакъв случай не бива да се дават пари на непознати на улицата или в домовете, че трябва да се питат близки или полицията преди да се дават пари и т.н. Листовките бяха разпространени чрез кварталните полицаи и чрез кметовете в селата на региона. Въпреки всички мерки, измамите в Монтанско продължават и почти всеки ден възрастни хора дават последните си спестявания на непознати.

Последвайте канала на

1505 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.06 | 12:50

2
и да попитам от къде толкова пари в тези хора, аз ходя на работа плащам сметки, храна разходи колкото искаш, а тези възрастни хора успяват да спестяват
Веселин Василев

2016.03.02 | 14:28

1
Ами намират си наивници - защо не се обадят на мен да им тегля една п,,,,ка майна.

Добави коментар

Водещи новини