Петър Славов: Делото срещу Фонда за гарантиране на влоговете приключи

  • 25 февруари 2016 18:31

  • 1389
  • 1
Петър Славов: Делото срещу Фонда за гарантиране на влоговете приключи
©

Поискахме публичност на възнагражденията в УС на БНБ преди фалита на КТБ. Интересуваше ни раздавани ли са бонуси и в какъв размер. Те получават и заплати, които в пъти надвишават тези на президента и премиера. Това каза народният представител от РБ Петър Славов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите му банковият надзор, който е допуснал фалита на КТБ, е нанесъл сериозни щети на държавата. „Не е имало добросъвестно изпълнение на задълженията ,затова не е редно тези хора да получават бонуси, каквито стана ясно, че са получили. Морално е те да ги върнат“, смята Славов. Той допълни, че към момента този призив остава без отговор.

По думите му, след като работят в държавния сектор е нужно да има едни разумни граници на възнаграждението.

„Докладът за фалита на КТБ е част от нещо, което не виждаме. Изглежда ми като началото на нещо, което не е довършено. Ние не знаем как е поставено заданието, както и цената, която е била платена. Самият доклад е засекретен. Водим съдебно дело срещу Фонда за гарантиране на влоговете и се надяваме да се постанови да падне тайната“, коментира реформаторът.

Той разкри, че се е запознал с доклада, но не е успял да открие публични личности в него.

„Във всички случаи не е имало проблем да се продължи разследването и проследяването на паричните потоци. Сега чакаме съдът да ги задължи да разкрият публичните личности, възползвали се от парите на КТБ. Синдиците като са подписвали този договор съгласували ли са с финансовия министър клаузите за конфиденциалност или са го направили на своя глава“, чуди се Петър Славов.

Според него е редно Цветан Василев да дойде и да застане срещу българското правосъдие. „Ако той започне да отговаря пред разследващите и други хора ще проговорят и ще се разплете загадката около фалита на КТБ“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.26 | 17:18

1
секретен е , за да може схемата да се приложи отново

Добави коментар

Водещи новини