Медитация за по - пълноценен сексуален живот

  • 18 ноември 2011 16:34

  • 3069
  • 0
Медитация за по - пълноценен сексуален живот
©

Жените, които медитират минимум по 10-15 минути, имат много по-пълноценен сексуален живот от останалите, пише в. "Дейли мейл".

Според изследване на Джина Силвърстийн от университета Браун, дамите, които овладеят древната индийска техника, по-добре се справят със стреса и изпитват по-голяма наслада от любовния акт.

Учените подложили на тестове група от 44 студенти, 30 от които били представителки на нежния пол. 15 от дамите преминали през 12-седмичен курс по медитация.


Екипът представил еротични фотоси на участниците в експеримента и те трябвало да опишат реакцията си като "спокойна", "развълнувана" или "възбудена". Експериментът установил, че студентките, преминали през курс на медитация, по-бързо достигат до възбудено състояние. Те също демонстрирали по-голяма самокритичност, по-малко чувство за тревожност и по-голяма концентрация на вниманието.

Екипът препоръчва на дамите да медитират три пъти седмично по 10-15 минути. Тези сеанси значително ще подобрят сексуалния им живот и общия им тонус.

Знаменитостите отдавна са оценили плюсовете на медитацията. Сред най-големите й фенове са Тина Търнър, Орландо Блум и Жизел Бюндхен. А Гуинет Полтроу се зарече, че ще направи всичко възможно, за да се научи да медитира.

Разбира се, подобни практики са лесни за звездите, които разполагат с много повече свободно време, пише вестникът.
Напрегнатият живот в офиса и в различните учреждения ги правят доста неподходящо място за медитация. Да не говорим за часовете след работа, когато повечето жени ги очаква "втората смяна" и грижите по домакинската работа. Но който има желание, все ще намери начин да открадне 10-15 минутки за мисловна концентрация, пише вестникът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини