Българските шофьори подновиха контраблокадата на "Кулата", върнаха турски дипломати (обнов

  • 23 февруари 2016 19:56

  • 3612
  • 2
Българските шофьори подновиха контраблокадата на "Кулата", върнаха турски дипломати (обнов
© Булфото

Български превозвачи са решили да отговорят с контраблокада на действията на гръцките фермери, които днес в 14.30 часа блокираха движението на товарни автомобили през ГКПП "Кулата - Промахон", а от 18.00 часа граничният пункт бе затворен и не се пропускат моторни превозни средства. Това съобщи за БТА областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Михайлов е разговарял със заместник-областен управител на Серес, но не е получил от гръцка страна информация за намеренията на протестиращите гръцки фермери, докога и как ще продължи блокадата от тяхна страна и дали няма да се отварят "прозорци" за пропускане на превозните средства.

Българските превозвачи, които блокираха ГКПП "Кулата" в знак на контрапротест срещу гръцките фермери, отказаха да пропуснат две дипломатически коли на изход към Гърция, съобщи "24 часа". Един от нашите полицаи се опита да убеди шофьорите, че в БМВ-то пътува турски министър, а мерцедесът зад него е с охраната му.

"Това не е никакъв турски министър, а е някой грък, който иска да мине", категорични бяха нашите шофьори на бариерата. Според други пък точно когато се спре министър на границата, случаят ще добие гласност и Европа ще се сети за неправомерната гръцка стачка. След около 10-минутно чакане двете дипломатически коли обърнаха и полицай ги насочи към другия граничен пункт "Илинден-Ексохи".

Наши представители на инициативния комитет преговаряха с гръцките фермери, които им казали, че ще отворят пункта от 5 до 10 ч сутринта. "Тогава и ние ще започнем пропускане", казаха нашите шофьори.

Те вдигнаха бариерата, за да мине гръцка катафалка на влизане в България. Полицаите ги предупредиха, че всеки момент се очаква да пристигне и колона от няколко тира с циркови животни.

Граничният пункт "Кулата-Промахон" засега остава затворен за всякакви превозни средства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.02.24 | 06:21

1
6ibaite kurva boiko fesa
До бясното атакистко куче

2016.02.24 | 06:21

2
Не позволявай да те наричат вдлъбнат атакистки трол, ти си бясно куче.

Добави коментар

Водещи новини