17-годишна тийнейджърка почина внезапно в кафене

  • 22 февруари 2016 06:36

  • 17932
  • 7
17-годишна тийнейджърка почина внезапно в кафене
© Булфото (архив)

17-годишно момиче почина внезапно в заведение в благоевградското с. Церово. Това стана в неделя около 12,30 ч и потресе цялото село.

Кадифка Топалова е седяла на маса с приятел и е пиела кафе. Внезапно ѝ прилошало, пребледняла, свлякла се на земята и си глътнала езика. Хора от съседните маси се притекли на помощ и ѝ извадили езика. Подаден е сигнал на тел. 112. За да не чака линейка, приятелят ѝ я качил на лична кола и тръгнал към Благоевград. По пътя частният автомобил е бил пресрещнат от реанимобила. Ученичката е била прехвърлена в линейката, но още на място лекарите установили, че е починала. Те са продължили с реанимационните действия, но безуспешно, пише 24 часа.

“Нямаме яснота какво е причинило смъртта. Категорично ще стане ясно след аутопсията. Няма вариант близките да не разрешат аутопсия, защото става въпрос за внезапна смърт на младо момиче”, каза директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев. Той потвърди, че когато медицинският екип е приел ученичката, тя е била без жизнени показатели. Според хора от селото предната вечер Кадифка е била на рожден ден в местно заведение. Там всички са се черпили с уиски. Заради това веднага тръгнаха слухове, че най-вероятно е починала от фалшив алкохол, който е употребила вечерта. Това обаче може да се докаже само след като се вземат проби за изследване.

“Тя никога не е употребявала алкохол. Сигурна съм, че дори да е била на празненството, не е пила”, заяви нейна близка. И други хора в селото са категорични, че никога не са я виждали да пие алкохол. Преди обед е седнала в заведението в добро настроение, без да се оплаква от главоболие или някакво неразположение. Пред спешното отделение в неделя пристигнаха десетки близки на момичето, които не спираха да плачат. Дойде и кметът на Церово Лефтер Едипов. Той разбрал, че има такъв трагичен случай, и веднага тръгнал към Благоевград.

“Момичето е от много добро и трудолюбиво семейство. Родителите ѝ от години работят в Испания, има по-голяма сестра. Наскоро майка ѝ се върна и е тук, а бащата остана в Испания. Не вярвам да е починала от алкохол”, категоричен е кметът. В заведението на Борис Топалски наистина предната вечер е имало голяма компания, която празнувала рожден ден. Пиеха алкохол, но не зная дали тя също е пила, категоричен е собственикът. Понякога клиентите си внасяли алкохол, но същата вечер той не е забелязал дали са внесли бутилки отвън.

Кадифка е ученичка в XI клас на езиковата гимназия “Акад. Л. Стоянов” в Благоевград и е с отличен успех. Нейни съученици са потресени от внезапната ѝ смърт. Казват, че била изключително скромна и ученолюбива, не била от момичетата, които често ходят на купони и посещават заведения. Веднага след като се разбра за смъртта на младото момиче, пред спешното отделение пристигнаха полицаи, които започнаха да разпитват близките.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
17932 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.04.22 | 16:23

7
Почивай в мир, мило дете! Съболезнования на близките!
Анонимен

2016.02.23 | 20:06

5
Светла й памет !!!Така е рекъл Господ ...

2016.02.23 | 22:25

6
Значи Господ е детеубиец. Стига вече с тези божествени глупости.

2016.02.23 | 20:06

3
бах мааму е тая бг кочина политици и банкери крадат като за последно а хората умират по улиците..

2016.02.23 | 20:06

4
за да крадат , останалата част трябва да е смачкано-смирена , затова експериментират върху населението с какво ли не
леле

2016.02.23 | 19:08

2
сигурна била че никога не е употребявала алкохол... на кой свят живеем?
Пешо манафа

2016.02.23 | 19:07

1
Абе тя алкохол може и да не е пила, ама може да е яла бонбонки или да е пасла тревица... При всички случаи е гадно. Лека й пръст!

Добави коментар

Водещи новини