Пернишката таекуондистка изчезнала заради семейни проблеми

  • 17 ноември 2011 19:29

  • 18150
  • 8
Пернишката таекуондистка изчезнала заради семейни проблеми
©

Изчезналата Мирослава Николова от Перник имала проблемно семейство и не искала да се прибира у дома.

Това твърдят нейни съученици от професионалната гимназия по облекло и туризъм “Св. Иван Рилски”, пише "24 часа".

“Знаехме, че е ядосана на майка си. Тя май употребява алкохол. Мирослава често се гневеше и казваше, че не иска да се прибира”, разказват ученици от гимназията.

17-годишната Мирослава Николова изчезна на 7 ноември след тренировка по таекуондо.

Около 20 ч тя напуснала залата в добро настроение и оттогава е в неизвестност.

Понеже живеела близо до спортното съоръжение в кв. Драгановец, тя не носела мобилен телефон.

Полицията претърсва множество адреси в Пернишко и Софийско. Мирослава е обявена за издирване освен в България и зад граница. Информирани са Интерпол и Шенгенската информационна система.

Досега обаче няма данни да е преминавала границите на страната.

“Обади ми се сестра й. Не можех да повярвам, че е изчезнала. Това беше около 22 ч. Заговори се, че е отвлечена.

Тя има черен колан по таекуондо. Ако нападателите са били един или двама, Мирослава е щяла да се справи с тях”, разказва треньорът Ивайло Иванов.

Мирослава започва да тренира бойното изкуство на 5 г. До 14-годишна била най-добра, имала много отличия. Сега пак се класирала на призовите места.

Полицията пазеше в тайна изчезването, като мотивът на органите на реда бе, че е възможно оповестяването да навреди на момичето.Това пък породи множество слухове в града.

Ден след изчезването се заговори как близо до стадион “Миньор” е открито голо изнасилено момиче с вързани ръце. То било настанено за лечение в тежко състояние в “Пирогов”.

“Няма такова нещо. Проверили сме всички лечебни заведения в Перник и в София”, категоричен е директорът на ОД на МВР комисар Валентин Димитров.

После се появи слухът за откуп - похитителите поискали от родителите на Мирослава половин милион лева. Според някои това станало по телефона, други твърдяха, че семейството е получило писмо.

В Перник се заговори, че майката Емилия и бащата Васил Шумков е трябвало да получат видеокасета, на която се вижда, че момичето е добре. Чак след това да платят откупа.

“Семейството не разполага с такива средства.Майката е безработна, а бащата е служител на ВиК. Няма откъде да вземат парите”, обясняват хората в квартала.

Майката Емилия е родом от ковачевското с. Сирищник. Там отраснала и завършила основно образование. От малка била мъжко момиче и се занимавала с неща, по-присъщи за момчетата. Хулиганствала наравно с тях.

Омъжила се за Васил, който е родом от земенското с. Дивля, но живеел в Перник. Преместила се при съпруга си в града. Допреди няколко месеци редила стоки в един от хипермаркетите в града. След това пък работила в чистотата.

Заради склонност към алкохола обаче загубила и двете работни места, твърдят перничани.

С Васил също отношенията им се изострили. Според съседи двамата не живеят вече заедно.

Като възможна цел на похитителите пък бе набеден съпругът на сестрата на Мирослава Елеонора Борис Чолев. Той е син на бившата главна архитектка на общината в Перник.

Според слуховете Борис наследил огромно наследство в Италия. Ненадейно той се сдобил със земи и бизнес там. На банкова сметка имал въпросните половин милион лева. Наследството било от баща му, който дълги години работил в Италия. Там имал солиден бизнес с метали и имоти.

“Ако искат парите на Борис, защо да отвличат Мирослава? Освен това чухме, че Елеонора е теглила кредит. Ако имат толкова пари, защо да иска пари от банката”, питат се перничани.

За отвличането и изнасилването перничани дори намериха виновник - циганска фамилия от Кюстендил. Случаят се криел не за да не се навреди на момичето, а Перник да не се превърне във втора Катуница.

От полицията и прокуратурата опровергаха категорично твърденията за искания откуп. От държавното обвинение дори твърдят, че изобщо не става дума за отвличане.

МВР работи по множество версии, сред тях е и тази, че момичето е избягало. Приятелите на Мирослава обаче отричат тази възможност.

“Разделихме се след тренировка напълно обичайно. Нищо в поведението на Мирослава не подсказваше, че нещо не е наред.

Взехме си довиждане, аз си тръгнах към колата, а тя - към стълбите за вкъщи”, твърди съотборникът й Тони, който я видял за последно.

Приятелите я описват като възпитано и добро момиче, което никога не е създавало проблеми. Според тях тя не би избягала от дома си, без да уведоми някого от близките си и да ги побърка от притеснение.

Никой от семейството на Мирослава не пожела да разговаря с екипа на "24 часа". Дворът на къщата им в Драгановец се охранява от две кучета, а звънец на външната порта няма.

“Не искам да съм на тяхно място. Не ги тормозете. Достатъчна им е тази трагедия, която им се случва”, казват съседи, но отказват да застанат пред обектива на екипа ни.

Според хората в квартала родителите не били на себе си. Емилия дори се държала неадекватно. Самата тя разпространявала слуха, че дъщеря й е намерена изнасилена и вързана.

Бащата пък отказвал да коментира въобще станалото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18150 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
bokluci v sofiq full brato

2014.04.23 | 11:05

8
Ха София Ха Перник, Мафиоти, обирджии, наркомани и кифладжии. Добре дошли в Гетото ...олигофрени

2014.04.23 | 11:05

7
.. Дано е жива и здрава, майка и и баща и с "изострени отнощения" , майката пие.. не е хубаво това нещо. Дано я открият, толко красива, пък лоши неща и се случват :( :(

2014.04.23 | 11:05

6
Горкото момиче, дано го намерят живо и здраво.
;x

2011.11.18 | 19:57

5
abe toq toni li e kaf e syotbornikat i zashto ne q e izpratil do ku6tata i a si e tragnal kam kolata. ako taka deistvitelno e stanalo toq e basi maloumnika
sportnamedicina.com

2011.11.18 | 19:12

4
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com

2011.11.18 | 19:07

1
eeeee da ti go nabuam v ustencataaaa
илияна

2011.11.18 | 19:11

3
това стана постаянно явление в българия.ако е станало с него нещо язък за него. в тази страна за много хора дори и за самата държава живота не струва за нищо-дайте да убиваме,ограбваме ,и унищожаваме.това е мотото на тази псевдодемокрация у нас. да живеят богатите,те са силните в тази страна и те имат право да живеят,останалите -майната им.
awflaw

2011.11.18 | 19:08

2
Aко е имало як скандал и нещо са наранили момичето, че да е починало, явно това се опитват да прикрият родителите. Иначе би трябвало да се е разбрало досега къде е тя.

Добави коментар

Водещи новини