Погребват Трифон Иванов на 17 февруари

  • 13 февруари 2016 20:22

  • 9077
  • 5
Погребват Трифон Иванов на 17 февруари
© Булфото

Трифон Иванов ще бъде погребан на 17 февруари. Тленните му останки ще бъдат положени в гробищния парк на Велико Търново. Поклонението е предвидено за 13.00 ч. От общината са се погрижили за организацията. Очаква се от чужбина да пристигнат двете му дъщери.

Легендарният български футболист почина тази сутрин след масивен инфаркт. В последните години Трифон заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където спечели сърцата на хората в родния си град и региона с всеотдайната си работа за развитието на футбола. "Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне. Всички ние скърбим за загубата на един истински приятел", заявиха от Българския футболен съюз, след съобщението за тъжната новина.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изрази своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на великия български футболист Трифон Иванов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Отиде си един от най-добрите и сърцати защитници в историята на родния футбол. Трифон Иванов ни радваше и ни караше да се чувстваме горди, че сме българи. Завинаги ще остане жив споменът за неговата бляскава кариера, изпъстрена с многобройни постижения, сред които и брилянтният му гол, благодарение на който България се класира на Световното първенство през 1998 г. Освен безкомпромисен футболист, всички ние губим в негово лице един голям човек“, се казва в съболезнователния адрес на държавния глава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9077 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
monarch

2016.02.18 | 15:01

5
Няма вече такива футболисти като Туньо.Сега Националният отбор е сбирщина от татуирани,епилирани,метросексуални примадони,които ги е грижа повече от това как изглеждат,вместо как играят.
max_payn

2016.02.16 | 13:56

4
{гейове}
Фен

2016.02.16 | 13:55

3
Нека и президентът ни накара да се чувстваме горди българи! Ама как???
Сега и да коментираме е без значение нека оставим

2016.02.16 | 13:55

2
Сега и да коментираме е без значение нека оставим човека да почива в мир и семейството му да скърби. Трябва да се сещаме за хората които са ни повежда- ли обединява- ли и пр. по рано !

2016.02.16 | 13:55

1
Смятам,че фланелката с номера,който носеше трябва да бъде запазена в негова памет.Така ще се съхрани спомена за този наистина ГОЛЯМ ЧОВЕК,носител на българският дух. R.I.P

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини