Антоний Гълъбов: Егоизмът е най-разрушителен за човешкото общество

  • 12 февруари 2016 21:17

  • 2405
  • 1
Антоний Гълъбов: Егоизмът е най-разрушителен за човешкото общество
©

Събитията в ДПС са заради това, че Турция сменя своите довереници в България. В продължение на почти четвърт век Русия и Турция имаха относително разбирателство. След конфликта в Сирия ситуацията се промени. Турция се опитва да промени това статукво. Това каза политологът Огнян Минчев в предаването „Панорама“ по БНТ.

По думите му ДПС е една от партиите на върха на която стои шепа хора свързани с посткомунистическата олигархия, която носи вината за провала на прехода. „Това е една драма, от която България много трудно може да излезе с печеливша позиция“, заяви Огнян Минчев.

„Като говорим за ДПС трябва да използваме повече нюанси. Нещата не са еднозначни. Съществуването на ДПС е, за да може да се управлява. Вижда се, че има натиск от Турция за това кой да бъде представител на тази фракция. Той започна малко задкулисно, още когато Доган се оттегли“. Това заяви политологът Антоний Гълъбов.

„ДПС има принос към етническата стабилност в страната“, обяви Минчев. Но това си има своята цена. Тази цена беше все по-развихрящата се корупция у нас. Ние платихме сериозна цена през този четвърт век, заяви Минчев. Българската държава може да се опита всички етнически българи да бъдат разпределени в политическите партии, за да не може да се използва по време на избори.

Турската подкрепа я е имало за всички фракции. Това, че са заявили от турска страна, че не поддържан почетния председател на ДПС, това по-вероятно означава, че поддържат друг или други вместо него, заподозря Гълъбов.

Според Огнян Минчев тази ситуация наподобява събитията в Македония.

Политолозите коментираха и скандалът с турското робство. „Това е понятие на възрожденската литература. Смисълът от употребата му не е да стигматизира някого, а да даде на децата определена емоционална представа за онова време. Емоционалното разбиране на представата на революционерите как се е развивала българската нация. Ако ние лишим учениците от образователната и емоционална представа, как ще го разберат? Това е конкретна постановка насочена срещу конкретни политици“, заяви Минчев.

Гълъбов добави, че е била създадена една абсолютно ненужна истерия. „Никой не си направи труда да прочете програмите, които бяха качени на сайта на МОН. Явно е засегната една много чувствителна струна. Ние имаме много ниско самочувствие като нация, защото сме най-бедни, с най-висока детска смъртност, с високи нива на корупция. Тази история трябва да е понятна на всички и на турците, защото имаме обща история“, смята той.

Няма по-голяма опасност от разрушаване на човешкото общество от това егоизмът да надделее. Самото ни общество е поставено под въпрос, посочи Гълъбов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2016.02.13 | 18:02

1
В Библия под Дявол, е закодиран егоизма.

Добави коментар

Водещи новини