Откриха ДНК на неизвестен досега парижки терорист

  • 12 февруари 2016 20:02

  • 1555
  • 0
Откриха ДНК на неизвестен досега парижки терорист
© Getty Images/Guliver

Парижката прокуратура съобщи, че е открила следи от ДНК на неизвестен човек на два колана с експлозиви на терористите, участвали в атентатите в Париж от 13 ноември, предаде ТАСС.

Прокуратурата не поясни колко точно души се смятат за замесени в нападенията, отнели живота на 130 души. Един от двата пояса беше намерен десет дни след атентатите от общински служители, почиствали улица в предградието на Париж "Монруж". Поясът бил в един от контейнерите за боклук. Тогава следователите свързаха този пояс с действията на Салах Абдеслам, издирван заради ролята си в атентатите в Париж.

По данни от мобилния му телефон, разследващите са установили, че след нападенията в Париж той е отишъл именно в "Монруж". Следствието предполагаше, че по неизвестни причини Абдеслам се отказал от плана си да се самовзриви.

Следователите разкриха, че един човек от лицата, които се издирват за атентатите, е направил всички пояси с експлозиви. Той е снабдил с тях различните групи атентатори в Париж. Днес прокуратурата на Париж поясни, че следи от ДНК са били намерени на пояса от Монруж, но те не съответстват на ДНК-то на Абдеслам и са на неустановено засега лице. Именно ДНК от същия този човек е било намерено и на останките от другия пояс с експлозиви, намерен върху трупа на Брахим Абдеслам - брата на Салах, който се взриви в кафене на булевард "Волтер" в Париж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини