Оставиха в ареста 17-годишния Нурсен, убил мъж в центъра на Кърджали

  • 12 февруари 2016 18:54

  • 1454
  • 0
Оставиха в ареста 17-годишния Нурсен, убил мъж в центъра на Кърджали
© Getty Images/Guliver

Мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови Окръжният съд в Кърджали на 17-годишния Нурсен Христов от града.
Той е привлечен като обвиняем за умишлено убийство на 30-годишния Михаил Христов от с. Петлино на 8 февруари в центъра на Кърджали и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях без разрешение.

По случая са направени огледи, разпитани са свидетели и са назначени експертизи. Според служебния защитник на непълнолетния - адв. Белев, престъплението е извършено "под емоциите на страх и защита на семейството". Преди месец братовчедка на обвиняемия е била отвлечена и до момента тя продължава да е в неизвестност. Към семейството и близките й е имало заплахи за убийство и саморазправа.

Нурсен Христов заяви в съдебната залата, че не е искал да извърши убийство, а "да сплаши Михаил". Непълнолетният е криминално проявен за дребни кражби и се води на отчет в Детската педагогическа стая.

Прокурорът по делото Желязко Стефанов мотивира обвинението за предумишлено убийство с това, че обвиняемият е имал време за подготовка на престъплението и намиране на средства за извършването му.

По обвинението за убийство законът предвижда наказание от пет до 12 години затвор след редукция заради това, че извършителят е непълнолетен; за притежание на огнестрелно оръжие - до три години след редукция, обясни прокурор Стефанов, цитиран от БТА.

Определението на Окръжния съд в Кърджали подлежи на обжалване в тридневен срок.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини