Кунева ще предложи определяне на заместник-министри по борбата с корупцията

  • 12 февруари 2016 16:46

  • 1104
  • 2
Кунева ще предложи определяне на заместник-министри по борбата с корупцията
© Булфото

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще предложи всички министри да определят по един от своите заместници да стане и координатор по антикорупционните дейности в дадената сфера. Това беше обсъдено на заседание на Националния съвет по антикорупционни политики. Предложението ще бъде внесено на заседанието на Министерския съвет в сряда, съобщиха от правителствената информационна служба.

На Съвета беше взето решение да бъде направен преглед на секторните антикорупционни планове на министерствата и те да бъдат усъвършенствани. За база ще се използва моделът на антикорупционния план на МВР.

На заседанието на Националния съвет по антикорупционни политики бяха обсъдени и препоръките в доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка в частта за борбата с корупцията. Беше препотвърден графикът за приемане на Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности и Закона за държавната администрация, в частта му за дейността на инспекторатите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1104 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.02 | 18:39

2
Европа нареди нашите корумпета да се борят с корупцията! Казано- свършено!
АЗ, ИДИОТЪТ!

2016.02.14 | 23:49

1
И бас ловя че предложението е длъжността да бъде заета от някой от Реаниматорския блок!

Добави коментар

Водещи новини