ЕК загрижена от блокадата на българско-гръцката граница

  • 12 февруари 2016 13:59

  • 1523
  • 2
ЕК загрижена от блокадата на българско-гръцката граница
© Getty Images/Guliver

Наблюдаваме обстановката с блокадата на българо-гръцката граница отблизо и със загриженост. Това заяви на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на Европейската комисия по въпросите на вътрешния пазар Лусия Кодет.

По думите й, обстановката създава заплаха пред свободното движение на стоки. Българските и гръцките власти уведомиха ЕК съобразно съответния регламент, който изисква двете държави и комисията да обменят данни за възможни препятствия пред свободното движение на стоки, както и планираните мерки за облекчаване на положението, съобщи говорителят.

Гръцките власти подават информация, но главно за обстановката, не и за предвидените мерки. На 10 февруари изпратихме писмо до Атина, отбеляза Кодет по повод липсата на достатъчно данни от гръцката страна, пише БТА.

Спазването на европейското законодателство и опазването на вътрешния ред са задачи на държавите от ЕС. Вярваме, че диалогът между засегнатите страни ще помогне препятствията пред движението да не продължат дълго и да не доведат до икономически загуби, посочи Кодет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Шофьор

2016.02.14 | 16:49

2
Да не доведат до загуби?! Те вече доведоха !!!

2016.02.14 | 16:49

1
И баба ми е загрижена...

Добави коментар

Водещи новини