Условни присъди за смъртта на двама работници

  • 12 февруари 2016 13:59

  • 1080
  • 0
Условни присъди за смъртта на двама работници
©

Шуменският окръжен съд призна за виновни Мариана Радева и Петър Въчев за смъртта на двама работници, които опряха метално скеле в далекопровод и загинаха от токов удар. Обвиняемите получиха условни присъди, съответно по 3 и 2 години, с 3-годишен изпитателен срок.

Инцидентът стана през юли 2011 година при изграждането на хале с метална конструкция. Съдът определи, че като управители на фирмата, наела работниците, обвиняемите не са направили предварителна оценка на риска на обекта и не са изготвили инструкции за работа в близост до далекопровод. Като съпричинители на деянието съдът определи неизвестен служител на електроразпределителното дружество тогава и самите загинали - Пенчо Делчев и Борислав Бонев. Съпругата на Делчев заяви, че решението е справедливо и вероятно ще заведе граждански иск за обезщетение. Съдът уважи 40 000 лв. от гражданския иск за 70 000 лв, който заведе майката на другия починал – Борислав Бонев. Мариана Радева и Петър Въчев трябва да пратят и около 1 600 лева разноски по делото.

Решението се може да се обжалва в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд. Делото се гледа в Шумен за втори път. След като през 2014 година двамата обвиняеми бяха оправдани, от втората инстанция върнаха процеса за ново разглеждане.

Последвайте канала на

Калина Христова
1080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини