Станишев: Трябва да се сложи много ясна граница в отношенията ни с Турция

  • 11 февруари 2016 19:03

  • 2991
  • 9
Станишев: Трябва да се сложи много ясна граница в отношенията ни с Турция
©

Тази информация ме смущава, както впрочем ме смущават и други неща, свързани с отношенията между турската и българската държава напоследък, като информациите, че е оказван натиск върху български депутати. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на ПЕС, бивш министър-председателя и бивш лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод разпространената днес информация от турския вестник "Сабах" и телевизията "Стар", че на почетния председател на ДПС Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и на депутата от същата партия Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е забранено да влизат в Турция.

Българската държава трябва много категорично да заяви на Турция, че това не е начинът да се изграждат добри отношения. Никой няма право да се меси в партийния живот на чужда държава. Това е неприемливо. Тук въпросът опира до национален суверенитет. Трябва да се сложи много ясна граница – това е работа на Външно министерство. Имаме достатъчно лостове в отношенията. В момента ако погледнете, Турция почти няма съседи, с които да не са й влошени отношенията в крайна степен. Влошаване на отношенията и с България не е и в техен интерес, заяви Станишев.

Винаги съм казвал – може да има много критики към г-н Доган, но той е български политик и никога не е позволявал ДПС да се ръководи отвън, подчерта бившият лидер на БСП.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза, че не се е чувал с Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в след свалянето му от лидерския пост на ДПС. На пресконференцията, която даде г-н Местан, стана ясно, че той е имал друга визия за развитието на ДПС – да влезе в управлението чрез коалиция с ГЕРБ – очевидно тази негова сметка се оказа крива, посочи лидерът на ПЕС.

Той коментира и отношенията в управляващата коалиция. По думите му, нестабилността в коалицията е заложена изначално заради разнородните партии в нея. Тази коалиция е коалиция на сделката и на статуквото. Самото управление постоянно генерира скандали вътрешно – това не е добре за държавата. Притеснява ме и усещането за несигурност в българските граждани. Има главоломно нарастване на бедността, сериозен срив в много социални системи заради липса на ясна политика, подчерта експремиерът.

Станишев заяви, че подкрепя вота на недоверие към кабинета, като го определи като закъснял. Ситуацията в здравеопазването е трагична, каза той.

Виждам съживяване в БСП като опозиция. Това е добре – тя трябва да спира управляващите от погрешни ходове и да дава на хората политическа алтернатива. Когато опозицията не дава алтернативи на хората, може да се стигне до социален взрив, заяви бившият лидер на социалистите.

Станишев поздрави премиера Борисов за решението му за кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Притеснява ме политизирането на дебата. Да не повтаряме това, защото шансът няма да се повтори още 100 години. Това може да бъде сериозен успех за страната ни, за народа ни, а и за правителството, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2991 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Аз

2016.02.15 | 00:06

8
Станишев е най-големия тъпак. Компрометиран политик.

2016.02.15 | 00:07

9
ТОЍ предложи КОЍ

2016.02.15 | 00:06

7
Яаа тоя бил жив

2016.02.15 | 00:06

6
Колкото по-далече от израел, толкова по-далеч от тоталитаризма.
Овчарчето Калитко

2016.02.15 | 00:05

5
Тоя червей изпълзя от дупката и пак взе да ни дава акъл. Голям смях! Той завалията за него си няма, а на нас взел да дава. Куманоид здухан.

2016.02.15 | 00:05

4
червен плъх
Саси

2016.02.15 | 00:05

3
Жалкото е, че правителството ни позволява не само на Турция да се меси във вътрешната ни политика, свидетели сме и на това, че американците също налагт меннието си, което стриктно се изпълнява от Бойко и Плевнелиев!
Ехааааа

2016.02.15 | 00:04

2
Тази фурнаджийска лопата, нищо ли няма да каже за Д.П. , модела КОЙ , правителството на ДПС - Орешарски . Бахти наглеца!

2016.02.12 | 09:12

1
С ИЗРАЕЛ СЪЩО. В ЕВРОПА СМЕ В КРАЙНА СМЕТКА. СПАСИЛИ СМЕ ГИ, ОБАЧЕ НИ СЕ КАЧИХА НА ГЛАВАТА. СПОРЕД НЯКОИ НА ДОЛНАТА НО ПАК НЕ Е ПРИЯТНО.

Добави коментар

Водещи новини