Главният архитект на "Младост" е освободен

  • 11 февруари 2016 15:02

  • 2028
  • 1
Главният архитект на "Младост" е освободен
©

Главният архитект на район "Младост" е освободен от поста си, съобщи кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

На 9 януари Стефан Цанков е подал оставка си, след като е бил помолен от районния кмет Цвета Авджиева. "Подпечатвал е документи с печат на негов роднина, затова го помолих да напусне", обясни Авджиева, предаде Topnovini.bg. Срещу архитекта е бил подаден сигнал за конфликт на интереси от жители на района. След проверка е установено и нарушението.

Срещу Стефан Цанков има още няколко граждански жалби, по които не са установени нарушения. Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера също е сигнализирал в общината за нередности в работата на Цанков.

"На база тези сигнали съм възложила пълна проверка за строителните процедури и книжа. Веднага след като проверката от страна на строителния контрол на Столична община приключи, ще ви информирам за резултатите от нея", обясни кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и допълни, към момента от проверките на ДНСК няма данни за установени нарушения в хода на строителството в района. Предстои процедура за избор на нов главен архитект на район "Младост".

Последвайте канала на

Калина Христова
2028 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Budda Bar

2016.02.12 | 08:52

1
А мазният Фъндък? Коя нейна братовчедка печели всичко в софийското озеленяване, като надробяват големите поръчки на 30-40 за да няма обществена поръчка?

Добави коментар

Водещи новини