Възможно е речните нива да се покачат

  • 11 февруари 2016 13:08

  • 817
  • 0
Възможно е речните нива да се покачат
© Булфото

Възможни са краткотрайни повишения на речните нива, съобщиха от Министерството на околната среда и водите, /МОСВ/, позовавайки се на данни от НИМХ-БАН.

В Дунавския басейн днес, в резултат на сутрешните валежи, ще има краткотрайни незначителни повишения на нивата на реките в почти целия басейн. След обяд на 12 февруари се очакват повишения на нивата на реките, западно от р. Огоста.

В Черноморския басейн днес са възможни краткотрайни незначителни повишения на нивата на реките в басейна. След обяд в петък се очакват повишения на водните нива в целия водосбор, като по-значителни ще бъдат повишенията на нивата на южночерноморските реки.

В Източнобеломорския басейн се очаква речните нива днес да се повишат незначително. По-съществени повишения се очакват утре в горното и средното течение на р. Тунджа и притока й р. Мочурица, в горните течения на р. Арда, р. Върбица, р. Крумовица и целия водосбор на р. Бяла.

В Западнобеломорския басейн нивата ще се понижават или ще останат без съществена промяна. По-съществени повишения в долното течение на р. Струма и р. Места ще има на 12 и 13 февруари

Последвайте канала на

Десислава Станева
817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини