Близо 700 повиквания са имали пожарникарите в Търговище през миналата година

  • 10 февруари 2016 16:50

  • 739
  • 0
Близо 700 повиквания са имали пожарникарите в Търговище през миналата година
© Novini.bg

Над 682 повиквания са реагирали пожарникарите в Търговище през миналата година. Статистиката показва, че броят на спасителните дейности е бил най-нисък за последните пет години.

Това стана ясно по време на годишния отчет - анализ на дейността на служителите от регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, представен от комисар Стефан Стефанов. На събитието присъства областният управител Светлин Бонев.

Най-много пожари с нанесени материални загуби са ликвидирани в Търговище, където се отчита и най-висока интензивност на повикванията. Пожарната в Попово се нарежда на второ място, а с най-малка интензивност е службата в Антоново. През изминалата година при пожари са загинали двама души, като за периода от 2011 г. до 2014 г. загиналите са десет.

Областният управител благодари на служителите на РД „ПБЗНС“-Търговище, че въпреки трудностите изпълняват обема от работа качествено и изрази увереност, че доброто сътрудничество между всички институции, включени в Областния план за защита при бедствия ще продължи и занапред.

Последвайте канала на

Калина Христова
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини