Държавните чиновници с право на стачка

  • 10 февруари 2016 16:27

  • 1361
  • 2
Държавните чиновници с право на стачка
©

Чиновниците в държавната администрация вече ще могат да стачкуват, реши на първо четене Народното събрание. За времето, в което те стачкуват обаче, няма да им се плаща заплата.

Служителите, които не са недоволствали, но заради стачката не са могли да изпълняват служебните си задължения, ще получават само определената му основна заплата към момента на започване на стачката. Няма да могат да стачкуват чиновници на ръководни длъжности - главен секретар, секретар на община, главен директор на главна дирекция, директор на дирекция и ръководител на инспекторат.

Парламентът прие и други поправки. Пенсионирането на служител, покрил критериите, вече ще е задължително. Промяната е по предложение на Реформаторския блок, ГЕРБ и АБВ.

Прието беше предложение и на групата на Реформаторския блок за разширяване на кръга на позициите в държавната администрация, които се назначават с конкурс, и на практика премахване на всички изключения от конкурсното начало в държавната администрация, включително и по отношение на хората, назначени чрез множество вратички в законодателството към момента.

Последвайте канала на

Калина Христова
1361 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
справедлив

2016.02.10 | 21:05

2
Докато Държавата събира данъците от работещите и ги разпределя за издръжка само на служители на Държавата няма да има никаква икономика в тази Държава ако някои може да ме убеди в обратното нека да го направи
бобо

2016.02.10 | 19:56

1
Прав си - за съжаление. Насила убиха средния , малкия бизнес и занаятчиите , а те са много важни за икономиката ни.Така е защото големите в бизнеса са МНОГО алчни. А пък държавните служители - само за увеличаване на заплати говорят- а не за това --- как да улесняват хората , които им осигоряват заплатите.

Добави коментар

Водещи новини