Одобриха строителството на втори лифт в Банско

  • 10 февруари 2016 16:14

  • 1588
  • 2
Одобриха строителството на втори лифт в Банско
©

Партиите от управляващата коалиция одобриха строителството на втори лифт в Банско, съобщи БНР. По настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов е разгледана точката за строителството на втория лифт в Банско и след като година партиите мълчаха, сега ще се действа, обяви председателят на Съвета Румяна Бъчварова.

"Единствено от Реформаторския блок се въздържаха, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори. Това е едно решение, което МОСВ трябваше да вземе. Отлагано беше заради възражения без аргументация. Ние една година очаквахме становища и от Реформаторския блок и от останалите партньори, които не получихме, затова просто закъсняваме със сроковете, в които министерството трябва да изпълни своите задължения", коментира тя.

Друго решение на днешния Съвет за развитие е да разширят функциите на армията по охраната на границата ни.

При извънредна ситуация по границата ни и при засилен бежански поток ще се разчита на включване на армията при съвместните патрули. "Което означава, че в съвместни екипи с граничари да могат да осигурят присъствие и техника", обяви Бъчварова, като поясни, че военните по границата няма да имат полицейски правомощия, но ще могат да носят оръжие и ще го използват при много строги правила.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1588 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ

2016.02.13 | 13:34

2
БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА ТРЯБВА ДА СЕ УНИЩОЖИ ТОТАЛНО.ЕКО СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРУШИ,ВАЖНОТО Е ЧЕ ЦЕКО МИНЕВ ТРАНСФЕРИРА ПАРИ ПО СМЕТКИ НА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА,А НАЦИЯТА ДА ГО ДУХА КАКТО И ПРИРОДАТА--НЕ ДЪРЖАВА А КЕНЕФ
Георги

2016.02.13 | 13:33

1
да не забравите после и хотели да разрешите, че той пък сега тоя лифт ще се окаже че не се използва на 100% и има още място

Добави коментар

Водещи новини