Антони Тренчев: Работим за консолидирането на РБ

  • 10 февруари 2016 14:38

  • 1502
  • 1
Антони Тренчев: Работим за консолидирането на РБ
©

Реформаторският блок работи активно за обединението на дясното и има план с конкретни стъпки, които да се извървят към консолидацията на блока. Предстои провеждане на конфедеративен конгрес, който трябва да избере нови органи на РБ, в това число и нов състав на Гражданския съвет.

Това каза пред BG on AIR Антони Тренчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок. Работата на Парламентарната група на РБ не се е променила особено след като ДСБ излязоха в опозиция, каза Тренчев. Процесът на подписването на меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите с ясен времеви хоризонт за този политически сезон е в напреднала фаза и се очаква да бъде подписан до няколко дни, заяви Тренчев. Той съдържа ключови сектори като съдебна реформа, образование, здравеопазване, енергетика, икономика с ясни срокове и действия, подчерта Тренчев.

Тренчев заяви, че за РБ водеща тема е антикорупционният закон. До три седмици законът ще бъде внесен в пленарна зала, каза депутатът и допълни, че е оптимист за гласуването на закона, тъй като и в доклада на ЕК е посочена нуждата от антикорупционно законодателство и единен антикорупционен орган. За нас са много важни и промените в изборното законодателство и в частност въвеждането на електронно гласуване, което беше подкрепено от близо 2 млн. души на референдума, посочи още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.10 | 19:47

1
Любопитен е факта, че всички медии се надпреварват да ни навират в очите оценките и прогнозите на този безпардонен хлапак ! Ха, познайте от раз, на кого той е говорителче ?

Добави коментар

Водещи новини