Николай Ненчев ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

  • 10 февруари 2016 14:27

  • 893
  • 1
Николай Ненчев ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО
© Булфото

Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. ще участва в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел, Белгия. Форумът ще се проведе днес и утре, 10 и 11 февруари 2016 г., и е важна част от подготовката на предстоящата през юли 2016 г. Среща на държавните и правителствени ръководители на страните- членки на НАТО във Варшава, Полша.

Срещата на министрите на отбраната ще започне със заседание на Северноатлантическия съвет във формат „28“ с основен фокус върху отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, както и постигнатия прогрес по изпълнението на мерките за гарантиране на сигурността от Плана за готовност за действие.

Срещата ще продължи с неформална дискусия на министрите на отбраната.

Тя е част от процеса на дългосрочна адаптация на Алианса и се провежда за първи път във формат на подобно високо ниво.

На работна вечеря с участието на партньорите на НАТО с разширени оперативни способности, министрите на отбраната ще разгледат инициативата от Уелс за изграждане на отбранителен капацитет, както и възможностите на партньорите за участие в противодействието на заплахите от юг и изток. Участие във вечерята ще вземе и Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини.

През втория ден ще бъдат обсъдени темите киберотбрана, изграждане на устойчивост, противодействие на хибридните заплахи, повишаване разходите за отбрана и институционална адаптация на НАТО.

Срещата ще завърши със заседание на Комисията НАТО - Грузия. Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. ще проведе и двустранни срещи с министрите на отбраната на Румъния и Полша, и ще участва в работно заседание на страните-членки на инициативата „Концепция за рамкова държава”.

Последвайте канала на

Нора Виткова
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.10 | 21:23

1
Този селски нерез и там ще се изложи! Отврат!

Добави коментар

Водещи новини