Бъчварова: Армията ще помага за охраната на границата само в кризисни ситуации

  • 10 февруари 2016 14:06

  • 1178
  • 3
Бъчварова: Армията ще помага за охраната на границата само в кризисни ситуации
© Булфото

Вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. обобщи обсъжданите теми по време на днешното заседание на Съвета за развитие, предаде репортер на Novini.bg.

Този съвет има консултативен характер и днешното заседание беше много ползотворно, поясни тя. Обсъдихме съдебната реформа и всички бяхме на единодушното мнение, че тя трябва да продължи и е приоритетна за правителството. По въпросите, по които имаме различия, се разбрахме да се уточняваме и да излизаме с единно решение. Днес бе отложено разглеждането на антикорупционния закон, както и не запознах колегите си с реформата в МВР. Друга обсъждана тема беше изграждането на втори лифт в Банско. Изчакваме единствено Реформаторският блок да вземе своето решение, каза още Бъчварова.

Друга основна тема, която разгледахме, е националната стратегия за отбрана, но не сме обсъждали проблемите в министерството на отбраната. Обсъждахме възможността Българската армия да помага на гранична полиция за охраната на границата. Това ще се случва само в кризисни ситуации и патрулите ще бъдат смесени. Войниците няма да имат полицейски правомощия, но ще носят оръжие при много строги правила, уточни вицепремиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1178 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.10 | 21:54

3
kak hte pomaga kato figyrant li? htom niama da ima pravomohtiata na policiata zna4i hte sa palnej.....................
пилипили

2016.02.10 | 21:51

1
Коя армия?

2016.02.10 | 21:51

2
Tурската

Добави коментар

Водещи новини